Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Τουρκικά ΜΜΕ συντάσσονται με τα ακροαριστερά ελληνικά ΜΜΕ και την κριτική για την συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN

 



Εχθές Πέμπτη, πρώτα από όλους για να προλάβουν και για να έχουν την εύνοια Ερντογάν, σχολίασαν την συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN, τα ακροαριστερά ΜΜΕ που εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ.



Σήμερα μια μέρα μετά, τα τουρκικά ΜΜΕ συντάσσονται με την κριτική των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, και σχολιάζουν τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο CNN.


Ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς πάμε μόνο με το διεθνές δίκαιο, ζούμε κοντά στην Τουρκία ως γείτονες, έχουμε δει σοβαρές προκλήσεις, και ο Ερντογάν θα πήγαινε καλύτερα, θα υπηρετούσε καλύτερα τον λαό του αν εστίαζε στην αναβίωση της οικονομίας παρά στην αναβίωση μιας νεο-οθωμανικής αναθεωρητικής φαντασίωσης».

Τι αναφέρει το CNN Turk για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

Ρεπορτάζ φιλοξενεί το CNNTurk για τις δηλώσεις Μητσοτάκη με τίτλο: «Και πάλι στόχος του Μητσοτάκη είναι ο Πρόεδρος Ερντογάν».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, «η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, συνεχίζεται με αμοιβαία σκληρές δηλώσεις. Στις σχέσεις με την Τουρκία αναφέρθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόγραμμα που συμμετείχε χθες στο CNN International».

«Ο Μητσοτάκης είπε, “Το τελευταίο πράγμα που θέλουν το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη είναι άλλη μια πηγή αστάθειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη” και υποστήριξε ότι θέλουν να επιλύσουν τα προβλήματα με την Τουρκία. Σημειώνοντας ότι όπως πιστεύει μπορούν οι δυο χώρες να επιλύσουν τις διαφορές τηρώντας το διεθνές δίκαιο, ο Μητσοτάκης επέκρινε επίσης ευθέως τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Στο ίδιο ρεπορτάζ, σημειώνεται ότι η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και τις αμοιβαίες δηλώσεις. Ο πρόεδρος Ερντογάν, στοχοποιώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό τον Μάιο, είπε: «Δεν υπάρχει Μητσοτάκης για μένα» και οι δύο ηγέτες δεν συναντήθηκαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου