Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Άλλη μία ξεφτίλα του Αλέξη Τσίπρα για τα Πρότυπα σχολεία κοροϊδεύοντας τον κόσμο

 


Κοροιδεύουν ασύστολα τον κόσμο και τους ψηφοφόρους τους δεν ντρέπονται καθόλου.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ καταργούσε τα Πρότυπα Σχολεία, και ποιος θα ξεχάσει τον αφορισμό του τότε υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά για την αριστεία που είναι «ρετσινιά».

Λοιπόν για την ιστορία τα πρότυπα σχολεία καταργήθηκαν το 2015 επί υπουργίας Αριστείδη Μπαλτά και επανήλθαν το 2020 με απόφαση της νυν υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Μόλις πρίν 15 ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το υπουργείο Παιδείας ότι με τα Πρότυπα Σχολεία μεταξύ άλλον «ανοίγει τον δρόμο για τις γνωστές και αποτυχημένες αλλού πρακτικές της επιλογής σχολείου από τους γονείς (γονεϊκή επιλογή / parental choice)».

Παράλληλα και ενώ τα καραγκιοζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πάτο, ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα φρόντισαν ώστε ο μεγάλος τους γιος, Φοίβος, να δώσει εξετάσεις στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Πλάκας, δείχνοντας την πολιτική υποκρισία, και την φαιδρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τους πολίτες.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Απόστολος Λακασάς στο ρεπορτάζ του για το kathimerini.gr : «Ψήφο εμπιστοσύνης στα Πρότυπα Σχολεία δίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας».   

Ο δημοσιογράφος έγραψε συγκεκριμένα πως «ο γιος του κ. Τσίπρα μετείχε στις σημερινές εξετάσεις για μία θέση στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πλάκας. Συνολικά, για τις 78 θέσεις του σχολείου είχαν κάνει αίτηση 525 παιδιά, και τελικά στις εξετάσεις προσήλθαν 474 υποψήφιοι. Οι μαθητές εξετάστηκαν στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά σε μία τρίωρη κοινή εξέταση»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου