Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

ΕΦΚΑ: Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ήρθαν για να μείνουν

 



Στον ΕΦΚΑ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την άμεση και οριστική αντιμετώπιση των εκκρεμών συντάξεων. Την ίδια ώρα υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες φωνές που κατηγορούν τώρα τον Οργανισμό για τον δήθεν χαμηλό αριθμό των λογιστών και δικηγόρων που πέτυχαν στις εξετάσεις. Είναι οι ίδιες φωνές που όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο για την σύμπραξη αυτών των επαγγελματιών για την άμεση μείωση των εκκρεμών συντάξεων, εναντιώθηκαν θεωρώντας το «εκτός πραγματικότητας».

Η αλήθεια είναι ότι η Διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι πιστοποιηθούν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις και τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για την έκδοση συντάξεων. Γι’ αυτό και οι εξετάσεις ήταν αυξημένης δυσκολίας.  Ο αριθμός των πιστοποιημένων ανέρχεται σε 179. Οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι ήρθαν για να μείνουν και για το λόγο αυτό:

Στις 12 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει ο 2ος κύκλος εκπαίδευσης 1.200 επιπλέον λογιστών και δικηγόρων.

Στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις τόσο εκείνων του 2ου κύκλου όσο και εκείνων του 1ου κύκλου που δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις,

Επιπλέον, επίκειται η ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την υποβολή και νέων αιτήσεων από δικηγόρους και λογιστές.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου