Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ήρθαν στα χέρια μαθητές για ένα αρνητή self test και την μητέρα του που υποκίνησαν κατάληψη

 


Το χθεσινό επεισόδιο με την υποκίνηση επεισοδίων απο μητέρα που ήθελε με το έτσι θέλω να κάνει μάθημα το παιδί της χωρίς να κάνει το self test είχε και συνέχεια σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το voria.gr, ένταση επικράτησε μεταξύ μαθητών έξω από το 1ο ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου μερίδα υποκινούμενων μαθητών απέκλεισε την είσοδο στο σχολείο πραγματοποιώντας κατάληψη ενάντια στη διεξαγωγή των self test.



Η πλειοψηφία των μαθητών που ήθελαν να κάνουν μάθημα πίεζαν τους καταληψίες να ανοίξουν το σχολείο για να λειτουργήσει κανονικά και όχι με τηλεκπαίδευση, όπως αποφάσισε ο διευθυντής του σχολείου, ως μία ύστατη λύση για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να μη χαθεί το μάθημα.

Σε μία στιγμή η κατάσταση εκτραχύνθηκε, με μαθητές να πιάνονται κανονικά στα χέρια. Γονείς που ενημερώθηκαν πως το σχολείο τελεί υπό κατάληψη έσπευσαν έξω από το κτήριο, αντιδρώντας στην κίνηση των λίγων υποκινούμενων μαθητών, από κάποιους εγκληματικά ανεύθυνους γονείς και από αυτοαποκαλούμενους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» τόνιζαν πως είναι «αντισυνταγματικό» να σε υποχρεώνουν να κάνεις ιατρική πράξη, εννοώντας το self test.



Τελικά επικράτησε η λογική των πολλών και η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών που ήθελε να κάνει μάθημα έσπασε την κατάληψη και αυτή την ώρα μπαίνουν στον αύλειο χώρο για να κάνουν κανονικά το μάθημα τους.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου