Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ηλικιακά μεγάλων ομάδων

 


Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ηλικιακά μεγάλων ομάδων επειδή διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο βαριάς νόσησης από κορονοϊό. Από τα στοιχεία των έως τώρα εμβολιασμών προκύπτει ότι:

Στην ηλικιακή ομάδα 75 έως 79 ετών το ποσοστό όσων έχουν εμβολιαστεί με μία δόση ή έχουν προγραμματισμένο ραντεβού είναι 75%.

Στους 80 ετών και άνω είναι γύρω στο 63%.

Στην ομάδα των 70-75 είναι γύρω στο 57%.

Στους πολίτες ηλικίας 60 έως 69 ετών διαμορφώνεται γύρω στο 50%.

Με στόχο να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη αναπτύξει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις:

Στην τελευταία συνέντευξή του (7 Απριλίου) απηύθυνε έκκληση - παράκληση στους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα για εμβολιασμό.

Επανέλαβε την ίδια έκκληση σε συνάντηση που είχε την επομένη (8 Απριλίου) στο Μέγαρο Μαξίμου με συμπολίτες μας 64 έως 93 ετών που έχουν εμβολιαστεί, τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι ασπίδα έναντι του κορονοϊού, για τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. 

Ανάλογη έκκληση απηύθυνε ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των συνταξιούχων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. «Θα πρέπει» τόνισε, «να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να προσέλθουν και να κάνουν το εμβόλιο. Έχουμε απτές αποδείξεις, όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από τα στοιχεία που έχουμε από την Ελλάδα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας οι οποίοι αρρωσταίνουν διασωληνώνονται ή δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Μέχρι στιγμής έχουμε καλά ποσοστά εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες, μπορούν να γίνουν, όμως, ακόμα καλύτερα. Η πλατφόρμα είναι μονίμως ανοιχτή και κάποιος ο οποίος ακόμα και σήμερα είναι καχύποπτος -και ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί- μπορεί να μπει να πάρει ραντεβού και να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου