Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Έκλεισε το εργοστάσιο της «PITSOS» στην Ελλάδα - Ο ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε αδιάφορος απο το 2015

 


Τίτλοι τέλους για το εργοστασίου της Πίτσος, υπό την γερμανική BSH και οι εργαζόμενοι της έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εργαζόμενοι ζητούν εμμέσως συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη για διευκρινήσεις επί του θέματος με στοιχεία και αποδείξεις.

Και για να προλάβουμε την φάμπρικα fake news του ΣΥΡΙΖΑ, το χρονικό αναφέρεται παρακάτω.

Η απόφαση του ομίλου να μεταφερθεί εκτός Ελλάδας ήταν δεδηλωμένη ήδη από το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και ειλημμένη ουσιαστικά από το 2015, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η αντίστροφη μέτρηση για την Pitsos ξεκίνησε το 2011, όταν ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας, προερχόμενος από τον Σύριζα, κατάφερε να μπλοκάρει μέσω του δημοτικού συμβουλίου την ανέγερση του εργοστασίου σε έκταση που είχε αγοράσει από το 2009 η εταιρία. 

Τότε η Pitsos ξεκίνησε την σταδιακή μεταφορά των παραγωγικών δραστηριοτήτων της σε Τουρκία και Πολωνία. Στην τελευταία πράξη αυτής της αποχώρησης ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε λάβει δύο φορές επιστολή από τους εργαζομένους του εργοστασίου, στις οποίες τον ενημέρωναν αναλυτικά για τις αποφάσεις του ομίλου, χωρίς ποτέ να τους απαντήσει. Η τότε κυβέρνηση αδράνησε και αδιαφόρησε ακόμη και την ύστατη στιγμή και ως εκ τούτου η κατάσταση κατέστη μη αναστρέψιμη πολύ πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. 

Είναι ξεκάθαρο επομένως, ότι οι λόγοι της οριστικά προαναγγελθείσας από το 2017 μεταφοράς του εργοστασίου εκτός Ελλάδας ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση. Ο κ. Σταθάκης, εξάλλου, ως υπουργός Ενέργειας της Κυβέρνησης Τσίπρα είχε δηλώσει τότε ότι "το κλείσιμο της Pitsos δεν δείχνει κενό εμπιστοσύνης στην Ελλάδα αλλά αποτελεί μέρος αναδιάρθρωσης της πολυεθνικής που το ελέγχει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου