Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Αναζητώνται μέτρα για να γίνει διαχειρίσιμη η κόπωση των πολιτών

 



Υπάρχει μία παρανόηση τις τελευταίες μέρες. Παρουσιάζεται ένας οδικός χάρτης για το ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης σε δραστηριότητες ελεγχόμενες όταν και εφόσον τα δεδομένα επιτρέψουν να υπάρξει κάποια ελεγχόμενη και σταδιακή επανεκκίνηση, σε φάσεις. Δεν είπε κανείς ότι βγαίνουμε απ' το lockdown.

Δεν παραγνωρίζει κανείς την έξαρση αυτή που αποτυπώθηκε σήμερα ωστόσο την ίδια ώρα δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχει μερική συμμόρφωση στα μέτρα άρα θα πρέπει να βρεθούν μέτρα για να μπορέσει να γίνει διαχειρίσιμη η κόπωση των πολιτών που είναι έκδηλη σε όλα τα επίπεδα.

Θα αναζητηθεί μία χρυσή τομή εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα και βέβαια και η Επιτροπή που είναι αυτή που τα αξιολογεί καθημερινά και κάνει παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.

Παρουσιάστηκε στην Επιτροπή ένα πλαίσιο με βάση και τα self tests αυτό το νέο εργαλείο που έχουμε πει ότι θα προστεθεί στη στρατηγική μας για τη διαχείριση της πανδημίας συν όλα τα άλλα εργαλεία ως ένας νέος πυλώνας. Είναι κάτι που το είχε ζητήσει η Επιτροπή που έβαλε και τις προδιαγραφές. Με βάση και αυτό το συμπληρωματικό εργαλείο λοιπόν παρουσιάστηκε ένα μενού επιλογών για το πώς θα μπορούσαν εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα να ξεκινήσουν κάποιες ελεγχόμενες δραστηριότητες χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση και με πολύ μεγάλη ασφάλεια.

Οι επιστήμονες θα μας πουν τι μπορούμε να αντέξουμε από το μενού επιλογών που έχει καταρτιστεί. Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις, υπάρχουν προτεραιότητες και σε αυτή τη φάση, είναι το λιανεμπόριο και τα λύκεια. Δεν εννοούμε βέβαια ότι αυτά θα γίνουν αυτόματα και μέσα σε μια μέρα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου