Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

187 ΝΑΙ στην προανακριτική για Νίκο Παππά


 

Τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016 αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Στη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, σε σύνολο 288 ψηφισάντων υπέρ της σύστασης της επιτροπής ψήφισαν 187, κατά 85, ενώ «παρών» δήλωσαν 16 βουλευτές. Από τα κόμματα, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση υπερψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και το ΜέΡΑ25 απείχε ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο.

Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, στην ψηφοφορία δεν μετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση άσκησης δίωξης.

Στόχος της προανακριτικής είναι να ελέγξει τον βουλευτή της αντιπολίτευσης για το κακούργημα της δωροληψία κρατικού υπαλλήλου και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Αν μάλιστα το τελικό της πόρισμα είναι παραπεμπτικό, τότε η διαδικασία στην Ολομέλεια θα επαναληφθεί με διακύβευμα την παραπομπή ή μη του κ. Παππά σε ειδικό δικαστήριο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου