Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Διάσωση μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα

 



Ηλικιωμένο ζευγάρι διασώθηκε, μετά από πτώση του οχήματος τους από αερογέφυρα στο Αϊντάχο. Κάποιοι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι ο οδηγός ηλικίας 67 ετών έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, λίγο πριν το ατύχημα.

Το φορτηγό περιστράφηκε πρώτα προς τα αριστερά, πριν περάσει πάνω από το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά της γέφυρας. 

Το όχημα, μάρκας Ford, σώθηκε με τη βοήθεια αλυσίδων, που το συνέδεαν με το ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο του ζευγαριού (μήκους περίπου 9 μέτρων), το οποίο παρά την σύγκρουση, παρέμεινε πάνω στην αερογέφυρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το ζευγάρι να βρίσκεται εγκλωβισμένο μέσα στο αυτοκίνητο του, που κρεμόταν σε υψόμετρο περίπου 30μ.

Οι δύο επιβάτες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Magic Valley. Σύμφωνα, με την εκπρόσωπο του ISP Lynn Hightower, οι τραυματισμοί, που φέρουν σε καμία περίπτωση δεν απειλούν τη ζωή τους. Μαζί τους διασώθηκαν και τα δύο μικρά σκυλιά του ζευγαριού, τα οποία φιλοξενεί αυτό το διάστημα άτομο από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Το πλήρωμα άμεσης ανάγκης με γερανούς και εξοπλισμό με σχοινιά, κατάφερε να σώσει τους επιβαίνοντες, σπρώχνοντας προς τα κάτω το πεσμένο όχημα και εξασφαλίζοντας ένα σχοινί διάσωσης για κάθε έναν από αυτούς.

Το φαράγγι πάνω από το οποίο κρέμονταν εγκλωβισμένοι οι δύο ηλικιωμένοι είναι στενό, αλλά βαθύ, φτάνοντας όπως προαναφέραμε τα 30 περίπου μέτρα, δηλαδή το ύψος ενός 10όροφου κτιρίου. Σε άλλα σημεία του, το φαράγγι φτάνει ακόμα και τα 76 μέτρα.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου