Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Χαλαρώνουν τα μέτρα με μεγάλη προσοχή - Τι ισχύει από σήμερα

 


Χαλάρωσαν τα μέτρα και από σήμερα χαλαρώνουν οι απαγορεύσεις αλλά με μεγάλη προσοχή.

Εχθές αποφασίστηκε:

– Ενιαίο ωράριο μετακινήσεων σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για ολόκληρη τη χώρα. Το νέο ωράριο τίθεται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο (20.03.2021).

– Επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων από την ερχομένη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

– Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού «6» χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας.

– Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με δυνατότητα επίσκεψης έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες. Και πάλι είναι απαραίτητη η αποστολή του κωδικού «6» στο 13033 ενώ η μετακίνηση επιτρέπεται αποκλειστικά με τα πόδια ή με το ποδήλατο.

– Ανοιγμα των καθεδρικών και μόνο ναών σε κάθε δήμο της χώρας. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας με έναν πιστό ανά 25 τ.μ και όριο τους 20 πιστούς. Οι προβλέψεις αφορούν στην Κυριακή της Ορθοδοξίας, την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

– Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6 στο 13033.

Επιπλέον ο κ. Σκέρτσος ανακοίνωσε τη δυνατότητα που θα έχουν οι πολίτες για δωρεάν ατομικά τεστ τα οποία θα μπορούν άπαντες να προμηθεύονται από τα φαρμακεία της γειτονιάς.

Κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα για ένα ατομικό rapid τest την εβδομάδα.

Πρόκειται για νέου τύπου τεστ, για την προμήθεια των οποίων θα απαιτείται μόνο ο ΑΜΚΑ, και όχι συνταγογράφηση. 

Με τα μαζικά τεστ ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι σκοπός είναι αφενός ο έλεγχος της διασποράς  και αφετέρου η διευκόλυνση του ανοίγματος της αγοράς.

Αυτή τη στιγμή διενεργούνται κάθε εβδομάδα 300.000 τεστ, αριθμός που δυνητικά μπορεί να φτάσει πλέον τα 100 εκατομμύρια. 

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο «η Ελλάδα γίνεται πρώτη χώρα που προχωρά στη δωρεάν παροχή ατομικών rapid test σε όλους τους πολίτες».

Τα τεστ αναμένεται να είναι άμεσα προσβάσιμα σε όλα τα φαρμακεία  να κάνουν ένα την εβδομάδα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου