Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Μητσοτάκη


 

Ότι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο ψέμα και να πει, ότι προπαγάνδα στήσει, οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι, τους ξέρουν, δεν τους εμπιστεύονται και το δείχνουν σε κάθε δημοσκοπική ευκαιρία.

Στις 14 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND.



Ειδικότερα:

ΝΔ: 37,3%

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 23,3%

ΚΙΝΑΛ: 6,1%

ΚΚΕ: 6%

Ελληνική Λύση: 4,3%

ΜέΡΑ25: 2,9%

Πλεύση Ελευθερίας: 1,5%



Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, πρώτος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης που λαμβάνει 42%, δεύτερος έρχεται ο "κανένας" με 31%, και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 22%.

Για το έργο και τη στάση των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στον έναν χρόνο της πανδημίας, το 48% κρίνει θετικά τον Κ. Μητσοτάκη, ενώ ο Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει 30% θετικών γνωμών.

Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού εμφανίζεται αυξημένη, στο 51%, έναντι 38% που δηλώνει μη ικανοποιημένο.

Το 33% εμφανίζεται να συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κλιμάκωση των διαδηλώσεων στη χώρα, ενώ το 50% διαφωνεί με αυτή τη θέση.

Όσον αφορά τα περιστατικά αστυνομικής βίας, το 47% των ερωτηθέντων τα θεωρεί μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ το 39% θεωρεί ότι εντάσσονται σε μέρος "πολιτικής καταστολής".



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου