Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Ακροαριστεροί πέταξαν δολοφονικές μολότοφ τύπου κόμπρα σε αστυνομικούς

 


H ΕΛΑΣ κάνει λόγο για ρίψη 15 μολότοφ τύπου κόμπρα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια έγιναν στα συλλαλητήρια στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με ρίψης μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Η ανακοίνωση της Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης:

Την 12.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου (1.500) ατόμων, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου) και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη.

Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου σημειώθηκαν σταδιακές αποχωρήσεις.

Εκεί, ομάδα (400) περίπου ατόμων έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπων επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες, ξύλινα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Στη συνέχεια η πορεία διασπάστηκε σε δύο μπλοκ , εκ των οποίων ένα κινήθηκε στις οδούς Καραολή Δημητρίου, Αντιγονιδών, Εγνατία και το δεύτερο στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Αριστοτέλους, Ολύμπου, Αγνώστου Στρατιώτου, Άγαλμα Βενιζέλου, όπου ενσωματώθηκαν σε ενιαίο μπλοκ (600) περίπου ατόμων.

Σε εκείνο το σημείο πραγματοποιήθηκε επίθεση με μολότοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Τα άγνωστα άτομα έρριψαν συνολικά δεκαπέντε (15) αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές (μολότοφ τύπου κόμπρα), ενώ προκλήθηκε θραύση μιας ασπίδας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης και θραύση υαλοπίνακα καταστήματος από άγνωστα άτομα που αποχωρούσαν.

Συνελήφθη 18χρονη ημεδαπή γατί συμμετείχε σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς.

Τέλος σχετικά με βίντεο, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και απεικονίζει αστυνομικούς να ασκούν βία σε βάρος ατόμων, στην οδό Ολύμπου – Τάσκου Παπαγεωργίου και Τοσίτσα ανακοινώνεται ότι διεξάγεται διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ακολουθεί σε παράρτημα κατάλογος με τα Σωματεία, Συλλόγους και Οργανώσεις που είχαν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για συμμετοχή στη συνάθροιση.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

1. Φοιτητικοί Σύλλογοι

2. Άτομα ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου


Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομική Διεύθυνσης Αθηνών :

Την 13.00 ώρα σήμερα (Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, μέχρι το χώρο μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Εκεί ομάδα (200) περίπου διαδηλωτών, αποσπάσθηκε από το σώμα της πορείας και επιτέθηκε με κοντάρια στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση και παρακωλυθεί η διεξαγωγή της πορείας .

Τo κύριο σώμα των διαδηλωτών παρέμειναν στο σημείο επί μία ώρα και αποχώρησαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου.

Στο ύψος των Προπυλαίων άτομα που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας επιτέθηκαν εκ νέου με ρίψη μολότοφ και απωθήθηκαν με την αναγκαία χρήση δακρυγόνων.

Η πορεία μέσω της οδού Πανεπιστημίου, ολοκληρώθηκε την 16.15 ώρα στην πλατεία Ομονοίας.

Προσήχθησαν (52) άτομα.

Τραυματίσθηκαν (3) αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματισμούς ιδιωτών.

Στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας και τμήμα της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων κατά το χρόνο διέλευσης της πορείας.

Ακολουθεί σε παράρτημα κατάλογος με τα Σωματεία, Συλλόγους και Οργανώσεις που είχαν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για συμμετοχή στη συνάθροιση.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

1. Φοιτητικοί Σύλλογοι

2. Μαθητικοί Σύλλογοι

3. Σύλλογοι Εκπαιδευτικών

4. Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

5. Συνδικάτα εργαζομένων

6. Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

7. Ο.Λ.Μ.Ε.

8. Δ.Ο.Ε

9. Α.Δ.Ε.ΔΥ

10. "Μέτωπο Αντίστασης"

11. "Ταξική Αντεπίθεση"

12. "Αναρχική Πολιτική Οργάνωση"

13. "Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική χειραφέτηση"

16. Α.Φ.Σ. ΑΡΟΔΑΜΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου