Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Μητσοτάκης γλέντησε πάλι τον Τσίπρα που αναφέρθηκε στον Λαμπράκη και ανέδειξε και πάλι την αμορφωσιά του

 


Μιλώντας στη Βουλή μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, απαράδεκτος και αποδεδειγμένα αμόρφωτος και ο ίδιος και το επιτελείο του Αλέξης Τσίπρα, κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε άκρως διχαστική την ομιλία του κ. Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε για «λαθροχειρία» στην αντιμετώπιση των αγώνων της νεολαίας Λαμπράκη.

«Είναι θράσος να κάνετε αναφορά στους αγώνες της νεολαίας Λαμπράκη, όταν η δική σας παράταξη ήταν απέναντι. Είναι λαθροχειρία να κάνετε αναφορές, στους νέους που το τότε κατεστημένο χαρακτήριζε «αλήτες με πρησμένα πόδια, όπως τώρα εσείς χαρακτηρίζετε αλήτες τους νέους που διαδηλώνουν», είπε ο Αλέξης τσίπρας και πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι θα τον ξανά ξεφτιλίσει ο πρωθυπουργός.

Στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ανάμεσα σε άλλα :  «Διέκρινα έναν εκνευρισμό στον τόνο σας, ασυνήθιστο σε σχέση με τις τελευταίες σας εμφανίσεις» σχολίασε ο πρωθυπουργός αποδίδοντάς τον στην αναφορά που έκανε στη νεολαία Λαμπράκη, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

«Μια άλλη γενιά αριστερών προέτασσαν την ακαδημαϊκή αριστεία ως στόχο που θεωρούσαν ότι δε συγκρούεται επί της αρχής με το δικαίωμα στον αγώνα», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανακρίβεια, επειδή επικαλέστηκε τον στίχο του Ελύτη για τους «νέους με τα πρησμένα πόδια» που όπως είπε τον έγραψε για τους νέους της Κατοχής και όχι για τους νέους της νεολαίας Λαμπράκη. «Θα ήθελα να αναθεωρήσετε την άποψή σας περί αποχαυνωμένων πολιτών, φαντάζομαι ότι το είπατε εν τη ρύμη του λόγου σας και δεν το εννοείτε», είπε.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου