Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

17,5% μπροστά η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση



17,5% μπροστά εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπησης της εταιρείας Opinion Poll για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκεντρώνει μεγάλα ποσοστά δημοτικότητας.



Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 40,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 23%, το Κίνημα Αλλαγής 5,3%, το ΚΚΕ στο 5%, η Ελληνική Λύση στο 4,5%, και το Μέρα25 στο 3%.

Έξι στους δέκα ερωτηθέντες (63,2%) δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις παρεμβάσεις και τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, και το 49,9% θεωρεί πιο ικανό για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ένα μόλις 16,8% να προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ποσοστό 60,2% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η κυβέρνηση, ενώ με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί μόλις το 21,8%.

 Για τη ψήφο των αποδήμων υπάρχει ποσοστό ικανοποίησης 76,7%, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου οι θετικές γνώμες είναι 74%, και η πρόβλεψη του νέου Συντάγματος για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έχει θετική αντίδραση από το 72,2% των ερωτηθέντων στην δηοσκόπηση.

Το μείον της κυβέρνησης είναι το τεράστιο πρόβλημα που της κληρονόμησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αφορά το μεταναστευτικό, σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες 69,2% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την ασκούμενη πολιτική, με μόλις 27,4% να διάκειται θετικά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου