Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Εντολή προκαταρκτικής εξέτασης για το ΒΟΞ του Ρουβίκωνα


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» δόθηκε εντολή από την  Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας σε στελέχη της ασφάλειας να διερευνήσουν εαν στην περίπτωση του ακινήτου επί της οδού Θεμιστοκλέους (κτίριο ΒΟΞ) τελούνται αδικήματα τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα.

Με αυτή την εντολή ουσιαστικά δίδεται εντολή από την Εισαγγελία Αθηνών για την για εκκένωση του κτηρίου ΒΟΞ στα Εξάρχεια, το οποίο αποτελεί την άτυπη έδρα του Ρουβίκωνα.

«Με αυτόν τον τρόπο η εισαγγελία και αλλά και η αστυνομία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το εμπόδιο της απροθυμίας των διοικήσεων του ΙΚΑ (στο οποίο και ανήκει το κτήριο) να ζητήσουν την εκκένωση του χώρου και την ποινική δίωξη των καταληψιών» ίσως γιατί φοβούνται τους αντιεξουσιαστές.

Το α’ εξάμηνο του 2018 η τότε διοίκηση του ΙΚΑ είχε λάβει κλήση για κατάθεση στο πλαίσιο έρευνας που είχε ανατεθεί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και αφορούσε το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης που διώκεται όχι αυτεπαγγέλτως αλλά μετά την υποβολή μήνυσης από τον ιδιοκτήτη, αλλά η διοίκηση δεν προσήλθε ποτέ στη ΓΑΔΑ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου