Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Αντί να ντρέπεται ο Στρατής για την κατάντια του υπουργείου κάνει παράπονα στην Μενδώνη



Ο τέως υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής αντί να ντρέπεται για την κατάντια που άφησε το υπουργείο και να ζητάει συγνώμη σε δήλωση του έκανε λόγο για «επιχειρούμενη δυσφήμιση του έργου που έχει επιτελεστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων» από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. 
Μέσα στα όσα έγραψε σημειώνει, χωρίς να απολογείται για την κατάντια του υπουργείου «ορισμένα έκτακτα ζητήματα που προέκυψαν πρόσφατα, και οπωσδήποτε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, παρουσιάζονται ως δήθεν χρονίζοντα», όπως «η καταστροφή των σκληρών δίσκων του ΤΑΠ, που λειτουργούσαν μέχρι τις εκλογές και καταστράφηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς, όπως και το πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (ΕΑΜ), που έκλεισε στις 18 Ιουλίου επειδή χρειάστηκε να γίνει μυοκτονία, απολύμανση και συντήρηση στο σύστημα κλιματισμού του». Και προσθέτει ότι ανάλογα προβλήματα ανέκυπταν κατά τη διάρκεια και της προηγούμενης θητείας, που «σε ελάχιστο χρόνο, υπό τον συντονισμό της τότε πολιτικής ηγεσίας και χωρίς το θέμα να πάρει διαστάσεις».

Η υπουργός πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη μετά τα όσα είπε ο Στρατής απάντησε : «η καλύτερη απάντηση στην δήλωση του τέως Υφυπουργού Πολιτισμού, κ. Κώστα Στρατή, είναι η χθεσινή θλιβερή εικόνα, που κατεγράφη στο πωλητήριο και στην αντίστοιχη αποθήκη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, και η οποία αποτυπώνεται και στις αναφορές των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων» 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου