Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Ο επικεφαλής αξιωματικός δεν έδωσε εντολή για συλλήψεις και άφησε τους συναδέλφους του να κτυπιούνται




Οι αστυνομικοί δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κακοποιούς συντρόφους του Σύριζα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών από αυτούς και ο αξιωματικός δεν έδωσε εντολή για να γίνουν συλλήψεις.

Αστυνομικός είπε για το περιστατικό : Δεχτήκαμε χτυπήματα με κράνη, μπουνιές, φορούσαν γάντια μηχανής, μας προπηλάκισαν, αμυνθήκαμε όσο μπορούσαμε γιατί ήμασταν και 10 άτομα μόνο και αυτοί ήταν 60 με 70 άτομα.

Έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Είμαι σίγουρος ότι ήταν ένα άτομο που φορούσε γάντια μηχανής και την ώρα που είχα το κεφάλι μου προς τα κάτω και προσπαθούσα να βουτηξω ένα άτομο που με είχε ξανά βαρέσει, να το βουτήξω για να του κάνω σύλληψη, μου έσκασε μπουνιά μέσα στο κεφάλι, στον κρόταφο, ζαλίστηκα άφησα και το άτομο και απομακρύνθηκε. 

Τραυματίες είναι αλλά δυο άτομα. Ο ένας ακόμα δεν ξέρουμε, πρέπει να έχει σπασμένο δάχτυλο και ο άλλος πρόβλημα στον αυχένα. Είχαμε δικαστήριο από το 2012 στην μοτοπορεία. Σαν μάρτυρας που πηγαίναμε κατηγορούμενους άτομα του χώρου, τους λεγόμενους αναρχικούς. Πήρε αναβολή το δικαστήριο και την ώρα που βγαίναμε έξω από την αίθουσα δεχτήκαμε προπηλακισμό από τα άτομα, βρίζοντας μας.

Και σε έναν συνάδελφο μάλιστα έκαναν την χαρακτηριστική κίνηση στο λαιμό ότι θα τον σφάξουν. Ενημερώσαμε τον υπεύθυνο αστυνόμο που ήταν στα κοντά. Βγήκαμε έξω όλοι μαζί οι συνάδελφοι και την ώρα που βγαίναμε, οι κύριοι υποδείξαμε το άτομο αυτό και εκείνη την ώρα δεχτήκαμε επίθεση από τους κυρίους του χώρου με μπουνιές κλωτσιές.

Υπήρχε μια διμοιρία της ΕΜΕΤ με πέντε άτομα, κόπηκε η φορά και απομακρύνθηκαν τα άτομα από το χώρο, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη, χωρίς να γίνει τίποτα”.

Το χειρότερο είναι πως ο αξιωματικός που ήταν παρών με μια διμοιρία των ΜΑΤ, αρνήθηκε τις εκκλήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι ζητούσαν να παρέμβει η διμοιρία και να γίνουν συλλήψεις και αυτό δείχνει την ανεπάρκεια του και την ανικανότητα του να ηγείται αστυνομικών.

Κανένας Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι δυνατόν να δόθηκε εντολή να μην συλληφθούν τα άτομα του αντιεξουσαστικού χώρου που επιτέθηκαν στους συναδέλφους μου για να μην ενοχληθούν οι κακοποιοί σύντροφοι του Σύριζα, αλλά όλα αυτό δείχνουν. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου