Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Δεκαεξάχρονος χάκαρε το κεντρικό σύστημα της Apple




Ένοχος για την παραβίαση του κεντρικού υπολογιστικού δικτύου της Apple δήλωσε ένας 16χρονος από τη Μελβούρνη ο οποίος υποστήριξε ότι παραβίασε τα δεδομένα, καθώς είναι μεγάλος οπαδός της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 16χρονος, προχώρησε σε ενέργειες χάκινγκ πολλές φορές από το σπίτι του και φέρεται πως κατέβασε περισσότερα από 90GB φακέλους ασφαλείας, αποκτώντας πρόσβαση και σε στοιχεία πελατών της εταιρίας.

Μόλις οι υπεύθυνοι ασφαλείας διαπίστωσαν την παραβίαση ενημέρωσαν αμέσως το FBI το οποιο με τη σειρά του επικοινώνησε με την ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας.

Οι Αυστραλοί αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του 16χρονου και βρήκαν δύο λάπτοπ, ένα κινητό και έναν σκληρό δίσκο σε φάκελο του οποίου η ονομασία ήταν "hacky hack hack"...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα στοιχείο που οδήγησε τις αρχές στον εντοπισμό του νεαρού ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος καυχιόταν στο WhatsApp για το κατόρθωμα του...

Εκπρόσωπος της Apple διαβεβαίωσε τους πελάτες της εταιρείας ότι «σε κανένα σημείο του περιστατικού δεν τέθηκαν σε κίνδυνο τα προσωπικά τους δεδομένα».


Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου