Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Το Πεδίον του Άρεως εκχωρείται στην ανομία. Τα πάρτι για ενίσχυση συντρόφων


Αυθαίρετες ολονύχτιες συναυλίες από αντιεξουσιαστικές ομάδες, απειλές προς τους κατοίκους που διεκδικούν την αναγέννηση του Πάρκου, εμπόριο ναρκωτικών και εγκατάλειψη των δομών που θα έδιναν «κανονικότητα» στο Πάρκο (παιδικές χαρές, κιόσκια, τουαλέτες κ.α.) συνθέτουν την εικόνα ενός μεγάλου δημόσιου χώρου που μέρα με την ημέρα εκχωρείται στην ανομία.

Μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του Λόφου του Στρέφη από τα «πάρτι» των αντιεξουσιαστικών ομάδων και τη γενικευμένη ανομία που απαγορεύει στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων να προσεγγίσουν την περιοχή, στο στόχαστρο γνωστών και άγνωστων ομάδων των Εξαρχείων έχει μπει η πλατεία Πρωτομαγιάς του Πεδίου του Άρεως όπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο διοργανώνονται «πάρτι» συνήθως για την «οικονομική ενίσχυση φυλακισμένων συντρόφων». 

Τα «πάρτι» στήνονται υπό το φως του ήλιου και διεξάγονται όλη τη νύχτα, προκαλώντας τεράστια όχληση σε χιλιάδες περιοίκους. Οι διοργανωτές, χωρίς την άδεια της Περιφέρειας Αττικής (στην ευθύνη της οποίας υπάγεται ο χώρος), στήνουν από το πρωί ανενόχλητοι εξέδρες, τεράστια ηχοσυστήματα που μεταφέρουν με φορτηγά και παράνομα μπαρ όπου πωλούν παρανόμως ποτά. Η ηλεκτροδότηση γίνεται με την παραβίαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στο Πάρκο. 

Στις συνεχείς κλήσεις των περιοίκων στο «100» για την ένταση της μουσικής που μετά τις τρείς τα μεσάνυχτα ακούγεται ακόμα πιο δυνατά, η απάντηση είναι ότι «καταγράφηκε το περιστατικό. Για να γίνει αστυνομική επιχείρηση θα πρέπει να παρθεί απόφαση από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και την αρμόδια αρχή του χώρου (Περιφέρεια Αττικής)». Η απόφαση ποτέ δεν λαμβάνεται… 

Ήδη στον χώρο έχει κάνει «πάρτι» η «Κατάληψη Βανκούβερ» και το Περιοδικό «Άπατρις», ενώ για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα έχουν αναγγελθεί με αφίσες και αναρτήσεις στο διαδίκτυο οι εξής εκδηλώσεις: 

Παρασκευή 1η Ιουνίου: συναυλία από το «Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο», την «Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)», και άλλες οργανώσεις. 

Σάββατο 2 Ιουνίου: ολονύχτιο πάρτι με τίτλο «Winter Is Over» για «την οικονομική ενίσχυση συντρόφων που διώκονται με βάση τον νόμο 187α». 

Παρασκευή 8 Ιουνίου: «Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης του αναρχικού Μ.Σεισίδη και του Ταμείου Αλληλεγγύης διωκόμενων αγωνιστών». 

Σάββατο 9 Ιουνίου προς Κυριακή 10 Ιουνίου: Ολονύχτιο πάρτι από το «Κενό δίκτυο» μέσα στο Πεδίον του Άρεως.


Κάποια από τα «πάρτι» στην πλατεία Πρωτομαγιάς διοργανώνονται από την «Κατάληψη Βανκούβερ». Πρόκειται για την κατάληψη νεοκλασικού κτηρίου στη συμβολή των οδών Μαυρομματαίων και Δεριγνύ, ιδιοκτησίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από μία ομάδα που αυτοπροσδιορίζεται ως «ενεργό κομμάτι του αναρχικού/ αντιεξουσιαστικού χώρου». Το κτήριο φέρει αγκαθωτό συρματόπλεγμα περιμετρικά ώστε να αποθαρρύνει περαστικούς να το πλησιάζουν. 

Οι αυθαίρετες και παράνομες συναυλίες του αντιεξουσιαστικού χώρου μαζί με τις απειλές του «Αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ» (στεγάζεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο) και του «Αυτοδιαχειρόμενου Στεκιού Αρχιτεκτονικής» (στεγάζεται στο Πολυτεχνείο) εναντίον των κατοίκων που διεκδικούν την ανάταξη του Πεδίου του Άρεως με την εκδίωξη των εμπόρων ναρκωτικών και τη λειτουργία των δομών του Πάρκου (παιδικές χαρές, κιόσκια, τουαλέτες κ.α.), επιτείνει την εικόνα της γενικευμένης ανασφάλειας στον χώρο του Πεδίον του Άρεως και την προοδευτική defacto εκχώρησή του στην ανομία. 


Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου