Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Δ. Πρωτοδικείο Αθηνών, οι αναρχικοί ζητούν απελευθέρωση συντρόφων για τρομοκρατία



Οι σύντροφοι στέλνουν μήνυμα στον αμετανόητο και εύκολο στις αποφυλακίσεις και στις διαγραφές ποινών Κοντονή να ελευθερώσει τους συντρόφους τους!!

Στην ανακοίνωση αναφέρουν :

Το βράδυ του Σαββάτου 31 Μαρτίου, δεκάδες αναρχικοί/ες κατευθυνθήκαμε στο χώρο του Πρωτοδικείου Αθηνών, που βρίσκεται στην οδό Λουΐζης Ριανκούρ, σπάζοντας τζαμαρίες του κτηρίου, συγχρόνως αρκετά μπουκάλια με χρώμα φρόντισαν τη «διακόσμηση» της πρόσοψής του ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια γύρω από το κτήριο.

Αυτό ήταν μια πρώτη κίνηση αλληλεγγύης στους συντρόφους μας οι οποίοι στις 26 Μαρτίου καταδικάστηκαν από το εφετείο που αφορούσε μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα (ληστείες, εμπρησμοί κλπ). Σε αυτό βρίσκονταν κατηγορούμενοι οι αναρχικοί Ν. Ρωμανός, Α. Ντάλιος, Γ. Μιχαηλίδης, Δ. Πολίτης και το μέλος της Σ.Π.Φ. Γ. Τσάκαλος.

Ένα εφετείο που ήρθε να επιβεβαιώσει στο ακέραιο το πρωτόδικο δικαστήριο με πρόεδρο τον Κ. Γκανιάτσο, όπου προκειμένου να επιβάλει στους συντρόφους μας εξοντωτικές ποινές (ο Ντάλιος καταδικάστηκε σε 27 χρόνια, ο Ρωμανός σε 18 χρόνια , ο Πολίτης σε 12 χρόνια και 2 μήνες, ο Μιχαηλίδης σε 11 χρόνια και ο Γ. Τσάκαλος σε 5 χρόνια) προχώρησε σε μια σειρά από νομικίστικες καινοτομίες χρησιμοποιώντας σαν όχημα την αντιτρομοκρατική νομοθεσία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι “για να είναι κάποιος τρομοκράτης, δεν είναι απαραίτητο να εντάσσεται σε οργάνωση”. Ενισχύοντας αυτό επινόησαν και συγκεκριμένη ορολογία για να το περιγράψουν χαρακτηρίζοντας τους συντρόφους μας ως “ατομικούς τρομοκράτες”.

Στο εν λόγω εφετείο με πρόεδρο την Αναστασία Μουζάκη και εισαγγελέα την Σοφία Αποστολάκη. Η έδρα προχώρησε ακόμη παραπέρα, θέλοντας να τεκμηριώσει τη συγκεκριμένη απόφαση. Απροκάλυπτα υιοθέτησε την άποψη ότι “μια πράξη έχει διαφορετική ποινική βαρύτητα αν αυτή έχει τελεστεί από αναρχικό”. Έτσι η αναρχική ταυτότητα αποτελεί από μόνη της επιβαρυντικό στοιχείο, λειτουργώντας ως ένα νέο ιδιώνυμο.

Δημιουργείται ένα δεδικασμένο με πολύ σοβαρές συνέπειες από δω και εμπρός. Σε όποια υπόθεση θα υπάρχει αδυναμία ένταξης των συντρόφων μας σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση, θα χαρακτηρίζονται οι πράξεις τους ως «τρομοκρατικές», και οι ίδιοι «ατομικοί τρομοκράτες», αφού θα αρκεί η αναρχική πολιτική ταυτότητα για κάτι τέτοιο…».

Οι αναρχικοί ζητούν την κατάργηση του τρομονόμου 187Α.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου