Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Γαλλία: «Στρατολογημένη» και η σύντροφος του τρομοκράτη




Η σύντροφος του τζιχαντιστή Ραντουάν Λακντίμ φώναξε «Αλλάχ Ακμπαρ» (ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη σύλληψή της την Παρασκευή, όμως «αμφισβητεί ότι σχετίζεται με τα φονικά σχέδια του φίλου της», που δολοφόνησε τέσσερις ανθρώπους στη νότια Γαλλία την ίδια μέρα, δήλωσε τη Δευτέρα ο εισαγγελέας του Παρισιού. 

Η 18χρονη γυναίκα, που παρουσιάστηκε από τις αρχές ως «στρατολογημένη» και «υπό παρακολούθηση», δεν είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Λακντίμ από τον Ιανουάριο, ωστόσο υπάρχουν υποψίες ότι συνέχισαν να επικοινωνούν μέσω εφαρμογής, εξήγησε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

«Κόλαση στους άπιστους»

«Παραδέχθηκε ότι προσηλυτίστηκε στην ηλικία των 16 ετών και εμφανίζει όλες τις ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης» συνέχισε ο Μολέν. 

Ανήμερα των αιματηρών επιθέσεων του συντρόφου της «ανάρτησε στίχους από το Κοράνι που υπόσχονταν την κόλαση στους άπιστους», σύμφωνα με τον γάλλο εισαγγελέα. 

Οσο για τον Ραντουάν Λακντίμ «παρέμενε στο στόχαστρο των υπηρεσιών πληροφοριών τον Μάρτιο του 2018, ωστόσο δεν είχαν συγκεντρώσει στοιχεία - το επαναλαμβάνω - που να προειδοποιούν ότι θα πέρναγε στη δράση ούτε ότι σκόπευε να φύγει για την ιρακινο-συριακή ζώνη» υπογράμμισε ο Μολέν.


TA NEA


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου