Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη τα γραφεία που στεγάζεται η ΛΑΕ



Τα γραφεία της ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που βρίσκονται σε κτίριο της στοάς Φεξή επί της οδού Πατησίων 14 στσον 8ο όροφο, εκπλειστηριάζονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές του ιδιοκτήτη τους ύψους 100.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το iskra.gr που πρόσκειται στην Λαϊκή Ενότητα, σε επικοινωνία της τράπεζας με την ΛΑ.Ε, αφού είχε ανακοινωθεί ο πλειστηριασμός, ελέχθη από την πλευρά της Τράπεζας ότι προχώρησαν στις διαδικασίες πλειστηριασμού χωρίς να γνωρίζουν ότι τα γραφεία νοικιάζονται από την ΛΑ.Ε. Παράλληλα, η Τράπεζα ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει να προκαλέσει πρόβλημα στο κόμμα και ότι θα συνεχίσει μετά τον πλειστηριασμό να τηρεί το συμβόλαιο με την ΛΑ.Ε, εφ’ όσον το ακίνητο περιέλθει στην ιδιοκτησία της, μιας και η ίδια θα κάνει προσφορά κατά τον πλειστηριασμό στην τιμή εκκίνησης.

Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους που επικαλείται ο ιστότοπος, «ανεξάρτητα από τους λόγους που η Τράπεζα επικαλείται για τον πλειστηριασμό των γραφείων  που νοικιάζει η ΛΑ.Ε, για το ύψος των οφειλών του δανειολήπτη και τις συνθήκες που οι τελευταίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, τονίζουν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός προσφέρεται για πολλά και πολυεπίπεδα συμπεράσματα. Αυτός ο πλειστηριασμός δείχνει, επίσης, ότι συχνά τη νύφη του εκπλειστηριασμού δεν την πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης δανειολήπτης αλλά και τυχόν ενοικιαστές που μένουν η αξιοποιούν επαγγελματικά είτε επιχειρηματικά το ακίνητο, πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν δεν διαθέτουν δυνατότητες δημόσιας διαμαρτυρίας ή προσβάσεις στα κέντρα των τραπεζών και της εξουσίας».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου