Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεφτίλα! Πρωταθλήτρια φόρων η Ελλάδα για να επιβιώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Η Ελλάδα αναδείχθηκε δυστυχώς πρωταθλήτρια στην αύξηση της φορολογίας για το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση «Tax Policy Reforms 2017» του ΟΟΣΑ.

Αυτό συμβαίνει γιατί η κυβέρνηση μέσα στην ανεπάρκεια και ανικανότητα της δεν βρίσκει άλλους τρόπους να βοηθήσει την οικονομία της χώρας και το μόνο που κοιτάει είναι να γιγαντώσει και άλλο το δημόσιο, οπότε στραγγίζει και φτωχοποιεί της ελληνικές οικογένειες χωρίς οίκτο.

Αναλυτικότερα, η Ελλάδα αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα της γενικότερης τάσης που επικράτησε τα τελευταία χρόνια μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ να μειώνουν τη φορολογική επιβάρυνση επιχειρήσεων και ιδιωτών, με σκοπό την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ, σε αντίθεση με την πλειονότητα των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση, καθώς αυξάνει τους φόρους και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία επειδή θέτει σε προτεραιότητα την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. 

Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι η υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς της και η φτωχοποίηση της ιδιωτικής οικονομίας και του λαού της.

Μετά την αρχική φάση της παγκόσμιας κρίσης, οπότε επικράτησε η τάση για αύξηση της φορολογίας και μείωση των δαπανών με σκοπό την τόνωση των εσόδων, οι περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ στράφηκαν σε φορολογικές μεταρρυθμίσεις που στόχευαν στην ανάπτυξη, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα ανίκανη να θέσει στόχους στην ανάπτυξη στραγγίζει τους Έλληνες και καταστρέφει την Ελληνική οικονομία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου