Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα θέματα ασφάλειας κεντρική πολιτική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας



Στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Αχαρνών κ. Ιωάννη Κασσαβό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το τραγικό περιστατικό, τον θανατηφόρο τραυματισμό του 11χρονου μαθητή, επανέλαβε ότι η ασφάλεια των πολιτών της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα του Δήμου Αχαρνών αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.

Επισήμανε ότι, ως Κυβέρνηση, θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης της αστυνόμευσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή. 

Σημείωσε ότι η έξαρση της ανομίας, που έχει επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της Κυβέρνησης και ιδίως του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, έχει φτάσει στο απροχώρητο. 



Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να χάνουν τη ζωή τους μαθητές με αυτό τον τρόπο και να τρομοκρατούνται φιλήσυχοι πολίτες περιοχών που μετατρέπονται ολοένα και περισσότερο σε κέντρα παραβατικότητας και την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η λύση στο πρόβλημα δεν είναι εύκολη. Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα, στη νομοθεσία, καθώς και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις εν λόγω περιοχές. 



Το πρόβλημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δεν μπορεί να λυθεί με ευκαιριακές επιχειρήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα. 

Τέλος, επανάλαβε τη δέσμευσή του ότι, με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα επανέλθουν οι φυλακές τύπου Γ΄, θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου, που οδήγησε στην αποφυλάκιση χιλιάδων κρατουμένων, θα επανασυσταθεί η Ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχυθεί η Ομάδα ΔΙΑΣ.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου