Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Η Αυγή έχρισε... πρωθυπουργό τον Κυριάκο!




Παλαιές δόξες των χρόνων της αντιπολίτευσης έβγαλε από το χρονοντούλαπο η "Αυγή”. Η εφημερίδα που πρόσκειται στην Κουμουνδούρου στο σημερινό της πρωτοσέλιδο έχει τίτλο "Ξεπουλάει τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης”, παραγνωρίζοντας το γεγονός πως την τελευταία διετία στη διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας. Μίας εταιρείας, την οποία μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 είχε μετατρέψει σε σημαία της αντιμνημονιακής ρητορικής του ο Αλέξης Τσίπρας, όταν και υποσχόταν πως η Κουμουνδούρου θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επανέλθει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο ως 100% δημόσια επιχείρηση.

"Η ενέργεια είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Δεν μπορούν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά να βρίσκονται υπό ιδιωτική εποπτεία και έλεγχο και να είναι κάτω από εμπορευματική χρήση. Και δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση η χώρα να ακολουθήσει άλλα παραδείγματα χωρών όπου η ενεργειακή μιζέρια είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό και μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού βυθίζονται στην εξαθλίωση", έλεγε στα χρόνια της αντιπολίτευσης ο νυν πρωθυπουργός, ενώ δεν παρέλειπε να στέλνει και προειδοποιήσεις προς τους υποψήφιους επενδυτές, υποδαυλίζοντας κάθε προσπάθεια προσέλκυσης ξένων και εγχώριων επενδύσεων. "Όσοι έρθουν να κερδοσκοπήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρα να το υπολογίσουν και δεύτερη φορά. Θα χάσουν τα λεφτά τους, αλλά θα τεθούν και υπόλογοι έναντι του νόμου", σημείωνε, μιλώντας σε εργαζομένους στα γραφεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. "Η ελληνική δημοκρατία έχει νόμους. Και έχουμε και εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Δεν διαχειρίζονται την περιουσία που τους την κληρονόμησαν οι παππούδες τους. Διαχειρίζονται τους κόπους και την περιουσία χρόνων ενός ολόκληρου λαού. Αν νομίζουν ότι επειδή μπαίνουν στα λήαρ τζετ των φίλων τους επιχειρηματικών μπορούν να να ξεπουλάνε σα να είναι τσιφλίκι του παππού τους ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ κάνουν λάθος", υποστήριζε ο κ. Τσίπρας.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της "Αυγής”, πάντως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Κικίλιας ανέβασε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και σχολίασε: "Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ. Αν βιάζονται τόσο ας κάνουν εκλογές. Στη Βενεζουέλα σκοτώνεται κόσμος αλλά ποιος ασχολείται…". 





Του Δημήτρη Γκάτσιου
Πηγή : capital.gr






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου