Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Εξαθρώθηκε σπείρα Μολδαβών ληστών απο το ΤΑ Παλαιού Φαλήρου που είχε ρημάξει την περιοχή





Γιάννης Αθανασίου

Η τελευταία ληστεία της σπείρας των Μολδαβών έγινε 5/10/2016 όπου και μπήκαν από μπαλκόνι στην Λεωφόρο Ποσειδώνος σε σπίτι ηλικιωμένης παίρνοντας της 50.000 ευρώ και πίνακες μεγάλης αξίας.

Οι δράστες είχαν φροντίσει να κόψουν την λήψη από τις κάμερες που είχε διπλανό μαγαζί κόβοντας το εξωτερικό καλώδιο λειτουργίας και νομίζοντας έτσι ότι δεν θα αποκαλυφθούν.

Η εμπειρία όμως των αστυνομικών του Τ.Α. Παλαιού Φαλήρου και του διοικητή του τμήματος έφερε αποτέλεσμα αφού γνωρίζοντας ότι η σπείρα αυτή είχε χτυπήσει σε διάφορα σημεία πριν από λίγες ημέρες ανέτρεξαν σε βιντεοληπτικό υλικό προηγούμενων ημερών από την περιοχή φωτογράφισαν κάποιους που θεωρούσαν ύποπτους και μοίρασαν τις φωτογραφίες στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Η ομάδα ΔΙΑΣ για την αποτελεσματικότητα της οποίας κανένας δεν αμφιβάλλει, εντόπισε στην Ζησιμοπούλου στο Παλαιό Φάληρο ένα όχημα με ξένες πινακίδες και έκανε σήμα να σταματήσουν. Οι επιβαίνοντες αγνόησαν την εντολή και άρχισε καταδίωξη ώσπου οι δράστες συνελήφθησαν.

Πρόκειται για τέσσερις Μολδαβούς οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τις φωτογραφίες που τους είχε δώσει το Τ.Α. Παλαιού Φαλήρου και μέσα στο αυτοκίνητο τους μετά από έλεγχο βρήκαν διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρια, φακούς, καλώδια και δύο τεμάχια εκρηκτικά με πυροκροτητές.

Οι δράστες μετά την σύλληψη τους αρνούνται να μιλήσουν και να συνεργαστούν με τις αρχές κάνοντας ότι δεν μιλάνε Ελληνικά, όπως και να έχει όμως η δράση τους έλαβε τέλος και τον λόγω έχει η δικαιοσύνη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου