Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Αποσύρθηκε όπως ήρθε η καθεστωτική τροπολογία Ν.Παππά



Μετά τις αντιδράσεις και με τον φόβο των ποινικών συνεπειών εναντίον του ο Ν. Παππάς απέσυρε την καθεστωτική τροπολογία που ήθελε να περάσει νύχτα από την Βουλή.

Μετά την τροπολογία αυτή θα έπεφτε μαύρο στα κανάλια 5 ημέρες μετά την υπογραφή της απόφασης για τις τηλεοπτικές άδειες και την δημοσίευση στο ΦΕΚ, η κυβέρνηση έκανε πίσω και την απέσυρε εκτάκτως αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Με την δικαιολογία ότι έκανε παρέμβαση ο Νίκος Βούτσης για να αποσυρθεί η τροπολογία και όχι μετά από ώριμη σκέψη κατάλαβε o ίδιος ότι δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει μετά στους δρόμους ο Ν. Παππάς δήλωσε :

«Είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής. Αυτό και θα κάνουμε», τόνισε.

Ο Ν. Παππάς συνέχισε λέγοντας ότι «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ήρθε η ώρα νομίζω», είπε, «όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων». 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου