Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο μυθικό συμβόλαιο για Αντετοκούμπο!



Αυτό που όλοι περιμέναμε, είναι πλέον γεγονός. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Milwaukee Bucks συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας τους, με τον 21χρονο forward να παίρνει το ποσό των 100.000.000 για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Οι Bucks έχουν φορέσει στον Γιάννη την ταμπέλα του "franchise player" και ήταν δεδομένο (δεν αποτελεί δηλαδή μια εξέλιξη-έκπληξη η συμφωνία του) ότι πριν την έναρξη της σεζόν θα τον 'δέσουν", ώστε να μην τον αφήσουν να βγει στην αγορά το καλοκαίρι του 2017 ως restricted free agent. Δεν είχαν όρεξη να ρισκάρουν, ο Αντετοκούνμπο είναι απόλυτα ευχαριστημένος στο Milwaukee και απλώς περιμέναμε τη στιγμή που θα αποφασίσουν να δώσουν συνέχεια στη συνεργασία τους, να κοιτάξουν μαζί το μακροπρόθεσμο μέλλον της ομάδας.

Την είδηση γνωστοποίησε ο έγκυρος Adrian Wojnarowski, που υποστηρίζει ότι ο Γιάννης θα βάλει την υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο στη διάρκεια της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου. Έχει αποχαιρετήσει την Ελλάδα μετά τις διακοπές και την στρατιωτική του θητεία, βρίσκεται στο Milwaukee, προπονείται εν όψει της σεζόν 2016-2017 και ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα.

Τα 100.000.000 είναι (σχεδόν, κατά 6.000.000 μικρότερη) η max συμφωνία που μπορούσε να ζητήσει και να πάρει ο διεθνής forward από τους Milwaukee Bucks, οι οποίοι προτίμησαν το τετραετές από το πενταετές συμβόλαιο και χάρηκαν από την "έκπτωση" που έκανε ο Γιάννης, ώστε να διατηρήσουν μια κάποια ευελιξία. Αυτό σημαίνει ότι ο Αντετοκούνμπο θα είναι εκ νέου free agent το καλοκαίρι του 2021, σε ηλικία 26 ετών και θα κυνηγήσει άλλο ένα συμβόλαιο με το maximum των αποδοχών.

Για την ιστορία, ο Γιάννης θα παίξει φέτος για 2.995.421 δολάρια και θα κάνει... υπομονή μέχρι να τεθεί σε ισχύ η νέα συμφωνία που θα υπογράψει αύριο. Φυσικά θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών, φυσικά θα πρέπει να διαχειριστεί την πίεση που πλέον θα είναι ασφυκτική, φυσικά είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει.




Πηγή : nba.sport24.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου