Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% μεταλλάχθηκε σε «Ανεξάρτητους Έλληνες του ΣΥΡΙΖΑ»



Για μετάλλαξη του «μικρού ΣΥΡΙΖΑ του 4%, που ήταν ένα ριζοσπαστικό κόμμα της κομμουνιστικής Αριστεράς», σε «ένα μόρφωμα το οποίο θα το ονόμαζα “Οι ανεξάρτητοι Έλληνες του ΣΥΡΙΖΑ” και όχι ο “ΣΥΡΙΖΑ”», έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm».

Καταλόγισε επίσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι η αναφορά του δεν είναι η κοινωνία, αλλά η υποστήριξη κύκλων και η διαμόρφωση συσχετισμών «οι οποίοι είναι συσχετισμοί θυλάκων εξουσίας».

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «η μεγαλύτερη μου ανησυχία είναι η κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Να συμβιβαστεί η κοινωνία με αυτό που συμβαίνει».

Επανέλαβε εξάλλου ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πως ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική. «Δεν υπάρχει καν στοιχείο εθνικής συναίνεσης. Υπάρχει μία κοινωνία η οποία είναι ακόμα πολύ θυμωμένη», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά σημειώνοντας ότι «περιλαμβάνει πάρα πολλούς ανεξάρτητους και αυτόνομους, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να διατυπώσουν μία ενιαία πρόταση, όχι μόνον πολιτικά και προγραμματικά, αλλά και οργανωτικά».

Τέλος υπερασπίστηκε τον Πύρρο Δήμα και την Κατερίνα Στεφανίδη για τη κριτική που δέχτηκαν. «Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι η μητέρα της είναι συντρόφισσα, ότι  δηλαδή είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια όμως αντέδρασε με μία καθαρότητα και με μία σαφήνεια. Γιατί όμως ο Πύρρος; Γιατί τελικά ήταν βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και δεν ήταν όπως η κ. Σακοράφα,  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που πήρε την έδρα της και έφυγε, για να περιμένει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει μετά ευρωβουλευτής… Ο Δήμας έμεινε συνεπής», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.


Πηγή : koolnews.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου