Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Ντ. Μπακογιάννη με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες




Αντιπαράθεση με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του και επικαλούμενος αναφορά της κ. Μπακογιάννη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στη βουλευτή της Ν.Δ. ότι «προκειμένου να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της διαπλοκής σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για “αυταρχικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ” και “φασιστοειδή αντίληψη” της κυβέρνησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «χυδαιότητες» από πλευράς της κ. Μπακογιάννη, που –σύμφωνα με την Κουμουνδούρου- αναδεικνύουν πως «η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να κάνει και να πει τα πάντα, ώστε να διατηρηθεί το καθεστώς ασυδοσίας και αδιαφάνειας που επικρατεί στις τηλεοπτικές συχνότητες».

«Η βουλευτής της Ν.Δ., μάλιστα, παραδέχτηκε στη συνέντευξη της, ότι το κόμμα της δεν έκανε τίποτα για αυτό, προσθέτοντας ότι η ίδια “λυπάται”», συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Καλές οι μετάνοιες, αλλά το ερώτημα παραμένει. Γιατί η Ν,Δ, δεν έβαλε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Τι ήταν αυτό που την εμπόδισε;».

Παράλληλα, ζήτησε εξηγήσει από τους εκπροσώπους της Ν.Δ., οι οποίοι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «καθημερινά ξιφουλκούν ενάντια στην επιβολή της νομιμότητας στο χώρο των ΜΜΕ».

Σε απάντησή της, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε ότι «η αλήθεια πονάει» και τόνισε ότι «το αυταρχικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και η φασιστοειδής αντίληψη της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται περίτρανα για άλλη μια φορά, από το ύφος της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Η βουλευτής της Ν.Δ. επεσήμανε ότι ο πλουραλισμός και η ελευθεροτυπία οφείλουν να είναι αυτονόητες έννοιες σε μια ευνομούμενη δημοκρατία.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περιορίσει τον πλουραλισμό, να παραβλέψει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες Αρχές, ώστε να επιλέξει τελικά όσους τους είναι «δεοντολογικά» αρεστοί, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σπίρτζης, δεν θα περάσει. Ευτυχώς η Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε η βουλευτής της Ν.Δ. 


Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου