Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ένταση και λιποθυμίες σε διανομή τροφίμων στη Θεσ/νίκη



Aτομα λιποθύμησαν από την εξάντληση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, ενώ άλλοι σπρώχνονται και φωνάζουν για να προχωρήσουν.

Εκατοντάδες άτομα είναι στη σειρά και περιμένουν για παραπάνω από μια ώρα, καθώς καθυστέρησε η διανομή τροφίμων που ήταν προγραμματισμένη στις 9:00 για δικαιούχους του ΤΕΒΑ από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Aτομα λιποθύμησαν από την εξάντληση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, ενώ άλλοι σπρώχνονται και φωνάζουν για να προχωρήσουν.


Υπεύθυνος, ενημέρωσε πριν από λίγο τους δικαιούχους, ότι ακόμα δεν έχουν φτάσει τα φορτηγά με τρόφιμα και για αυτό το λόγο θα αργήσει η διανομή. Ωστόσο στο σημείο της διανομής, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ, από πολύ νωρίς έχει μαζευτεί πάρα πολύ κοσμός, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική. 

Η συγκεκριμένη διανομή τροφίμων στους άπορους, γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».


 Η ενημέρωση των δικαιούχων του προγράμματος πραγματοποιείται από κάθε Εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης για τους οικείους ωφελούμενους, με κάθε πρόσφορο μέσο (ΜΜΕ, SMS, τηλέφωνα, κ.ά.) Οι δικαιούχοι κατά την προσέλευσή τους είναι αναγκαίο να προσκομίζουν το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριό τους, την αίτηση ΗΔΙΚΑ-ΤΕΒΑ και εξουσιοδότηση, σε περίπτωση που δεν παραλαμβάνουν αυτοπροσώπως τα είδη. Στο δήμο Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκαν 9.196 άτομα με sms.


Mε πληροφορίες από seleo.gr και thestival.gr, thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου