Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Λευτέρης Αυγενάκης : Η δυναμική της ΝΔ στην κοινωνία ενισχύεται καθημερινά - Συνέντευξη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Ζητάμε εκλογές είναι επειδή ως ΝΔ επιδιώκουμε να βάλουμε ένα τέλος στο διασυρμό της πατρίδας μας», τονίζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λευτέρης Αυγενάκης και προσθέτει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης που μπορεί να προκαλέσει την αναπτυξιακή ώθηση που έχει ανάγκη» η χώρα.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση υπογράφει 4ο Μνημόνιο, λέγοντας πως «για να κλείσει η αξιολόγηση, θα πρέπει να ψηφιστούν ακόμα πρόσθετοι έμμεσοι φόροι 1,8 δισ. ευρώ, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, αλλά και φόροι σε πετρέλαιο, κινητή τηλεφωνία και ίντερνετ», μέτρα που προκαλούν «αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο» των πολιτών. Όσον αφορά τη συζήτηση για το χρέος εκτιμά ότι δεν έχει ξεκινήσει καμία ουσιαστική συζήτηση, «παρά μόνο μια γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση». «Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον», λέει χαρακτηριστικά.

Κατηγορεί στην κυβέρνηση για ψέμα, ανυποληψία και τραγική αποτυχία, «η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση», που «εξαιτίας της μηδενικής της αξιοπιστίας, υποχρεώνεται να αποδεχθεί έναν πρόσθετο ισόβιο ειδικό μηχανισμό επιπλέον μέτρων», ενώ θεωρεί ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να κλείσει χωρίς αυτά τα μέτρα. «Εμείς θα είχαμε κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα. Θα είχαμε κλείσει χωρίς καθυστερήσεις μια διαπραγμάτευση που κάθε μέρα που περνά φορτώνει επιπλέον το λογαριασμό».

Ως προς τη δυναμική της ΝΔ στην κοινωνία λέει ότι ενισχύεται καθημερινά, «ο κόσμος μάς εμπιστεύεται κάθε μέρα και περισσότερο γιατί είμαστε ο αξιόπιστος συνομιλητής του», και σημειώνει ότι με τις παρεμβάσεις τους, ο πρόεδρος, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος έχουν δείξει τις προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Επιδιώκουμε να κάνουμε μια συμφωνία αλήθειας με όλους τους πολίτες και από κοινού με όλους τους Έλληνες να διασχίσουμε ένα όχι εύκολο δρόμο, που θα στηρίζεται, όμως, στη δύναμη της αλήθειας και της συλλογικής αυτογνωσίας».

Ακολουθεί η συνέντευξη του γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ερ.: Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας;

Απ.: Κύριε Κοτταρίδη, προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση υπογράφει 4ο Μνημόνιο, το δεύτερο δικό της μέσα σε λίγους μήνες, έχει ενορχηστρώσει μια πρωτοφανή επιχείρηση θριαμβολογίας. Οι κ.κ. Τσίπρας- Καμμένος και όλη η κυβέρνηση πανηγυρίζουν ότι κατάφεραν να κλείσουν την αξιολόγηση και να ανοίξουν τη συζήτηση για το χρέος ισχυριζόμενοι ότι δε θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, ενώ και τα δύο είναι εσφαλμένα.
Η αλήθεια είναι ότι για να κλείσει η αξιολόγηση, θα πρέπει να ψηφιστούν ακόμα πρόσθετοι έμμεσοι φόροι 1,8 δισ. ευρώ, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, αλλά και φόροι σε πετρέλαιο, κινητή τηλεφωνία και ίντερνετ, ανεβάζοντας το σύνολο των μέτρων που θα έχουν ψηφιστεί από το καλοκαίρι στα 9 δισ. ευρώ. Με όλα αυτά η κυβέρνηση χτυπά την καθημερινότητα της ζωής των Ελλήνων. Χτυπάει τις συνήθειες των πολιτών με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο.

Ερ.: Η κυβέρνηση, όμως, ισχυρίζεται ότι άνοιξε η συζήτηση για το χρέος. Ποια είναι η άποψη της Νέας Δημοκρατίας;

Απ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντλούσαν επί χρόνια πολιτικό κεφάλαιο βασιζόμενοι στην ονομαστική μείωση του χρέους. Σήμερα πανηγυρίζουν ότι μετά το Eurogroup της Δευτέρας άνοιξε η συζήτηση για το χρέος. Η ρύθμιση, και όχι το κούρεμα του χρέους, όμως, παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018. Να σημειωθεί ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει ήδη περικοπεί από το 2012, και μάλιστα κατά 130 δισ. ευρώ. Ακόμα και τώρα, δεν έχει ξεκινήσει καμία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, παρά μόνο μια γενικόλογη, μπερδεμένη και υπό προϋποθέσεις ρύθμιση. Βαριά μέτρα για κάθε νοικοκυριό τώρα, αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον. Θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τη γραβάτα του κ. Τσίπρα.

Ερ.: Η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή φάνηκε αρραγής και στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό. Θεωρείτε ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί και στο μέλλον;

Απ.: Θεωρώ ότι έχει τόσο πολύ υπερβεί κάθε όριο ψέματος και αναξιοπιστίας ο κ. Τσίπρας, που μπορεί, πλέον, να φέρει στη Βουλή οτιδήποτε και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα να τα ψηφίζει αβίαστα. Δεν έχουν κανένα απολύτως δισταγμό, κανέναν απολύτως φραγμό. Το μόνο που θέλουν είναι με κάθε μέσο να κρατηθούν στην εξουσία. Όμως, πολύ σύντομα θα αναγκαστούν υπό το βάρος της ωμής διακυβέρνησης και της κοινωνικής κατακραυγής να την εγκαταλείψουν. Σύντομα θα ενεργοποιήσει ο ελληνικός λαός τον «κόφτη» για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του.

Ερ.: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές. Για ποιο λόγο; Θεωρείτε μήπως ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως σκέφτεται νέα πρόωρη προσφυγή στις κάλπες;

Απ.: Εσείς θεωρείτε ότι έχει άλλη επιλογή η κυβέρνηση; Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια κυβέρνηση βουτηγμένη στο ψέμα, την ανυποληψία και την τραγική αποτυχία. Η πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση, που δυστυχώς μονίμως και συνειδητά χωρίζει και διχάζει την κοινωνία. Οι λόγοι που ζητάμε εκλογές είναι επειδή ως ΝΔ επιδιώκουμε να βάλουμε ένα τέλος στο διασυρμό της πατρίδας μας. Το κόστος παραμονής τους στην εξουσία άλλωστε είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής τους. Και από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο ηγέτης που μπορεί να προκαλέσει την αναπτυξιακή ώθηση που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Ερ.: Θέλατε να κλείσει η αξιολόγηση, όπως έλεγαν στελέχη της ΝΔ, αλλά δεν ψηφίζετε τα μετρά. Δεν υπάρχει μια αντίφαση σε αυτό;

Απ.: Και βέβαια θέλαμε να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά όχι με αυτά τα μέτρα. Και βέβαια μπορούσε να γίνει αυτό. Η κυβέρνηση εξαιτίας της μηδενικής της αξιοπιστίας, υποχρεώνεται να αποδεχθεί έναν πρόσθετο ισόβιο ειδικό μηχανισμό επιπλέον μέτρων, τον λεγόμενο «κόφτη», για να κερδίσει μια γενικόλογη και αβέβαιη ρύθμιση για το χρέος στο μέλλον. Εμείς θα είχαμε κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα. Θα είχαμε κλείσει χωρίς καθυστερήσεις μια διαπραγμάτευση που κάθε μέρα που περνά φορτώνει επιπλέον το λογαριασμό.

Και ξέρετε ότι η κρίση και η ανεργία αντιμετωπίζονται πρωτίστως με εμπιστοσύνη και επενδύσεις, οι οποίες δεν μπορούν να έρθουν από μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει με αλλεργία ό,τι δημιουργεί ανάπτυξη και νέες δουλειές. Η ανάπτυξη προϋποθέτει εμπιστοσύνη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, φιλικό περιβάλλον για τις επενδύσεις, λιγότερους, όχι περισσότερους φόρους και χαμηλότερες δημόσιες δαπάνες. Ο κ. Τσίπρας είναι ανίκανος να φέρει έστω και 1 ευρώ επένδυσης.

Ερ.: Πώς θεωρείτε ότι η ΝΔ θα μπορέσει να αποκτήσει δυναμική στην κοινωνία;

Απ.: Να είστε σίγουρος ότι η δυναμική της ΝΔ στην κοινωνία ενισχύεται καθημερινά. Θεωρώ όμως, ότι με τις παρεμβάσεις μας ο πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, οι βουλευτές και όλα τα στελέχη του κόμματος έχουμε δείξει τις προθέσεις μας. Επιδιώκουμε να κάνουμε μια συμφωνία αλήθειας με όλους τους πολίτες και από κοινού με όλους τους Έλληνες να διασχίσουμε ένα όχι εύκολο δρόμο, που θα στηρίζεται, όμως, στη δύναμη της αλήθειας και της συλλογικής αυτογνωσίας.
Θέλουμε πρωτίστως να αντιμετωπίσουμε την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στη σχέση μεταξύ πολιτικού συστήματος και πολιτών, γι' αυτό και είπαμε ότι οδηγός μας στο εξής είναι η αξιοπιστία, ο τεκμηριωμένος και συνετός πολιτικός λόγος. Τέρμα τα ψέματα, τέρμα τα «λεφτά υπάρχουν», τέρμα τα «προγράμματα Θεσσαλονίκης», τέρμα τα παραμύθια. Ο κόσμος μάς εμπιστεύεται κάθε μέρα και περισσότερο γιατί είμαστε ο αξιόπιστος συνομιλητής του.

Δουλειά, μεθοδικότητα και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας με σταθερή πορεία και υπεύθυνο οδηγό επόμενο πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.




Δημήτρης Κοτταρίδης
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή : avgenakis.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου