Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Πόρισμα-ντροπή: «Αθωώνουν» την ξαδέρφη του Πολάκη για την κλοπή ναρκωτικών



Η αναισθησιολόγος εμφανίστηκε σήμερα στο Πειθαρχικό υπό καθεστώς απόλυτης προστασίας και από την πλαϊνή πόρτα, που χρησιμοποιούν οι υπουργοί

Σε όνειδος για το ΕΣΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξελίσσεται η υπόθεση της αναισθησιολόγου κυρίας Νεκταρίας Πολάκη.

Η κλοπή ναρκωτικών σκευασμάτων, για την ακρίβεια 15 φιαλιδίων πεθιδίνης, την οποία η εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη είχε διαπράξει αλλά και ομολογήσει πριν από έναν χρόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), βαφτίστηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης «ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου» απαλλάσσοντας την αναισθησιολόγο από το βαρύ πειθαρχικό φορτίο που κουβαλά από τον περασμένο Μάιο και ανοίγοντας τον δρόμο διάπλατα για την σχεδόν αθώωσή της.

Η κ. Πολάκη εμφανίστηκε σήμερα στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ υπό καθεστώς απόλυτης προστασίας και μυστικοπάθειας. Ουσιαστικά τη φυγάδευσαν από τους δημοσιογράφους, καθώς μπήκε και βγήκε από την πλαϊνή πόρτα, που χρησιμοποιούν συνήθως οι υπουργοί.

Ο περίφημος πειθαρχικός φάκελος της κυρίας Πολάκη - ο οποίος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ της 29ης Ιανουαρίου ανοίχθηκε και κλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες καθώς δεν παρέπεμπε… κανέναν και για τίποτα - απεστάλη από την νέα διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) που τυγχάνει και πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του κ. Πολάκη, την αναισθησιολόγο κυρία Έλενα Μαυρομάτη τυπικά πλήρης, αναφέροντας το όνομα της γιατρού που παραπέμπεται και το πειθαρχικό αδίκημα.

Επί της ουσίας, ωστόσο, ο χαρακτηρισμός του πειθαρχικού αδικήματος από τους αρμόδιους αποδεικνύει το προβληματικό  από λειτουργικής και ηθικής πλευράς πεδίο του πειθαρχικού ελέγχου των γιατρών του ΕΣΥ και προκαλεί  την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Κι αυτό διότι όπως πληροφορείται το protothema.gr, η κυρία Μαυρομάτη ζητεί την παραπομπή της ειδικευμένης γιατρού, αναισθησιολόγου, κυρίας Νεκταρίας Πολάκη «για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός κι εκτός υπηρεσίας»!

Η κλοπή από το φαρμακείο του ΠΑΓΝΗ των οπιούχων φαρμάκων από μια γιατρό που εκμεταλλεύεται ακριβώς την ιατρική της ιδιότητα για να προβεί σε αυτή την πράξη και την οποία όχι μόνο την ομολογεί αλλά και τη συνδέει με τη γενικότερη συμπεριφορά της ως ενδεχόμενης χρήστριας βαφτίζεται απλώς ανάρμοστη ή αναξιοπρεπής συμπεριφορά υπαλλήλου! Σαν να πρόκειται για λεκτικό διαπληκτισμό  γιατρού προς τον διευθυντή του ή προς συνάδελφό του ή προς ασθενή…

Στο ίδιο έγγραφο της 7ης ΥΠΕ αναφέρεται ότι «όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πειθαρχικού φακέλου η Νεκταρία Πολάκη αφαίρεσε με παράτυπο τρόπο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου 15 αμπούλες πεθιδίνης συνολικής αξίας 8,70 ευρώ». 

Η καλά μελετημένη επιλογή λέξεων που απομειώνουν το βάρος και την απαξία του παραπτώματος που τέλεσε η γιατρός, η προσεκτική διατύπωση των επίμαχων φράσεων στο επίσημο έγγραφο της παραπομπής της αναισθησιολόγου και η έμφαση στο χαμηλό, σχεδόν αμελητέο κόστος των ναρκωτικών σκευασμάτων μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονταν οι αρμόδιοι τα θλιβερά δεδομένα αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης προετοιμάζοντας ουσιαστικά μια ποινή – χάδι για την κυρία Πολάκη. Με βάση το πειθαρχικό δίκαιο των γιατρών η ανάρμοστη συμπεριφορά επισείει ποινή από επίπληξη μέχρι στέρηση αποδοχών.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι σε αντίθεση με τα προβληματικά αντανακλαστικά που επιδεικνύει το υπουργείο Υγείας και τα πειθαρχικά όργανα συζητώντας την πειθαρχική υπόθεση της αναισθησιολόγου ένα χρόνο μετά την κλοπή των ναρκωτικών, η εισαγγελική αρχή Ηρακλείου κινήθηκε με άλλο ρυθμό. Πριν από δύο μήνες άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος της κυρίας Πολάκη για κλοπή και χρήση ναρκωτικών ουσιών και την παρέπεμψε να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου