Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης κέρδισε το δικαίωμα στην ευθανασία

Πηγή: Justin Sullivan/Getty Images/Ideal Images


Να τερματίσει τη ζωή της, μέσω θανατηφόρου ένεσης που της χορηγήθηκε, επέτρεψαν οι Αρχές της Ολλανδίας σε μια νεαρή γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έγιναν γνωστά.

Όπως γράφει ο Independent, επικαλούμενος πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ολλανδική Επιτροπή Ευθανασίας (Dutch Euthanasia Commission), η κοπέλα, η οποία ήταν λίγο πάνω από 20 ετών, έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τα 5 ως τα 15 της χρόνια.

Το γεγονός αυτό της προκάλεσε μετατραυματικό στρες, νευρική ανορεξία, μανιοκατάθλιψη και παραισθήσεις. Η κατάσταση της υγείας της βελτιώθηκε μετά από εντατική θεραπεία, ωστόσο οι γιατροί έκριναν ότι ποτέ δεν θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα και προ διετίας αποδέχθηκαν το αίτημά της να της επιτραπεί να βάλει τέλος στη ζωή της.

Το γεγονός αυτό, πάντως, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εκτός Ολλανδίας. Βρετανοί επιστήμονες εξέφρασαν την αντίθεσή τους τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρείται ως λύση για έναν άνθρωπο που υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση η παροχή βοήθειας για να αυτοκτονήσει ή να πεθάνει».



Πηγή: cnn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου