Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Η ανικανότητα δημιουργεί ύφεση και δίνει τροφή στο ΔΝΤ το οποίο προτείνει να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις




Ήταν θέμα χρόνου

Η ανικανότητα και η ανεπάρκεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια κάποια ανάπτυξη δίνει τροφή στο ΔΝΤ το οποίο προς το παρών ζητάει μέχρι να απαιτήσει να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αφού δεν έχετε την δυνατότητα να πληρώσετε.

Είναι φυσικό και επόμενο λοιπόν όταν εδώ και ενάμιση χρόνο αντί να φτιάχνεις διαλύεις ότι έχει μείνει να φτάσεις στο απόλυτο σημείο φτωχοποίησης του ελληνικού λαού κάνοντας στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις.

Σκληραίνει η στάση των δανειστών και προχωρούν σε ωμό εκβιασμό με μόνο στόχο να εκπληρωθούν οι δικοί τους στόχοι, απορρίπτοντας ταυτόχρονα κάθε αντιπρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι δανειστές σε μια απίστευτη απαίτηση ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μην πληρωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις για να μην χάσουν τα χρήματά τους!

Ο  Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Φραγκίσκος Κουτεντάκης περιέγραψε με ανησυχία την κατάσταση που διαμορφώνεται στις διαπραγματεύσεις αν και τόνισε πως το πρωτογενές πλεόνασμα και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους εμπνέουν ασφάλεια, περιέγραψε ένα σκηνικό οικονομικής «ασφυξίας», αν δεν αλλάξουν στάση οι δανειστές.

«Θέλουν να μας φτάσουν στο χείλος του γκρεμού. Δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος στα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά η κατάσταση εξ ορισμού δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον. Και πρέπει να αποδοθούν σημαντικές ευθύνες στους θεσμούς που δεν παρέχουν καμία στήριξη. Η τακτική των δόσεων με το σταγονόμετρο είναι συμπεριφορά Σάιλοκ» τόνισε ο κ. Κουτεντάκης και αποκάλυψε πώς πρότειναν «μήπως να καθυστερούσατε λίγο να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις»;

«Πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπήκαν εκκαθαριστές σε εταιρία» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «έχουμε κάνει πολλά και όχι ευχάριστα, αλλά δεν γίνεται να κάνουμε πάντοτε όλα όσα συμφωνήσαμε τον Αύγουστο. Προχωράμε στα επόμενα, αλλά είμαστε χώρα και, αν χρειαστεί να επιλέξουμε, συντάξεις θα πληρώσουμε και όχι το χρέος».

Καμία Ελπίδα κυρίες και κύριοι




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου