Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Στο δόγμα «νόμος και τάξη» επενδύει η Νέα Δημοκρατία



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί ρελάνς στην κυβέρνηση καθώς έμπειροι παρατηρητές εκτιμούν ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει ήδη...«ενταφιαστεί πριν καν αρχίσει η εφαρμογή της»

Το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας θέτει με ένταση πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με την χθεσινή κίνησή του να ζητήσει τη διεξαγωγή σχετικής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή φαίνεται ότι επενδύει πλέον στο δόγμα «νόμος και τάξη».

Σε μια χρονική στιγμή που είναι στον...αέρα η πρόσφατη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας με έμπειρους παρατηρητές να εκτιμούν ότι έχει ήδη...«ενταφιαστεί πριν καν αρχίσει η εφαρμογή της» και πολλές ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρεί ρελάνς στην κυβέρνηση.

Ο ίδιος θεωρεί, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, πιο μείζον και ουσιαστικό στην παρούσα φάση να συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας των πολιτών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμος για την συζήτηση της προσεχούς Τρίτης για την διαφθορά και τη δικαιοσύνη.

Είναι ενδεικτικό ότι η κίνηση του κ. Μητσοτάκη να στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να αιτηθεί τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, η οποία θα γίνει εντός των επομένων 25 ημερών, προκάλεσε εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ζωγράφου, ανέφερε ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ν.Δ. ζήτησε συζήτηση για το προσφυγικό. «Πρόκειται για ολίσθημα» είπε ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να στρέψει τα φώτα από την προσεχή συζήτηση για τη διαφάνεια και τη διαπλοκή.

«Στη Βουλή θα τα πούμε όλα. Εκεί θα έρθει την προσεχή Τρίτη ο Πρωθυπουργός ως κατηγορούμενος και όχι ως κατήγορος» μεταδίδουν από τη Συγγρού, ενώ ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε χθες σε γεύμα με βουλευτές της Ν.Δ.που συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ότι ο κ. Τσίπρας «καταρρέει».

Η εκτίμηση που υπάρχει στη Ν.Δ., είναι ότι το προσφυγικό –μεταναστευτικό δεν θα εκτονωθεί, αλλά αντίθετα το πρόβλημα θα διογκώνεται με πολλαπλές συνέπειες για την Ελλάδα, η οποία απομονώνεται καθημερινά, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει κανέναν απολύτως σχεδιασμό. «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» λένε από τη Ν.Δ.και δεν βάζουν μόνο το θέμα της ασφάλειας, αλλά και αυτό πλέον της δημόσιας υγείας.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς σε ευρεία σύσκεψη χθες το απόγευμα στη Βουλή, του Συντονιστικού Οργάνου της Κ.Ο.της Ν.Δ.και εκεί αποφασίστηκε και τυπικά να κατατεθεί το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Το δόγμα του κ. Μητσοτάκη από εδώ και πέρα θα είναι «ασφάλεια–ελευθερία», χωρίς όμως όπως λένε συνεργάτες του να διολισθαίνει η σημερινή Ν.Δ.σε ακραίες μορφές αντιπολίτευσης. Είναι ενδεικτικό ότι στην επιστολή του προέδρου της Ν.Δ.δεν υπήρχαν ακραίες αναφορές και ήταν πολύ προσεκτικά διατυπωμένη, όπως λένε κεντρικά στελέχη του κόμματος που επιμένουν ότι το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας είναι ένα προνομιακό πεδίο για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης βάζει στην ατζέντα το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας και το επόμενο διάστημα θα αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες στο προσφυγικό - μεταναστευτικό. Παράλληλα, από τις συζητήσεις των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. προκύπτει ότι η προσφυγική κρίση συνδέεται άμεσα με την ασφάλεια της χώρας και άρα τίθεται από ορισμένους και το θέμα της τρομοκρατίας.

Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. εξαπολύει επίθεση προς την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα και ο εκπρόσωπός της Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε χθες στο «καθεστώς» του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στην εν εξελίξει μεθόδευση με στόχο των έλεγχο των θεσμών. Επίσης, ο συντονιστής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε το στίγμα της Ν.Δ.με το σύνθημα, «με την Αριστερά έχει μόνο χειρότερα», εκτίμησε ότι έρχονται νέα επώδυνα μέτρα και προέβλεψε «σπάσιμο» της αξιολόγησης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης βάζει στην ατζέντα του τα θέματα της καθημερινότητας και κάνει κινήσεις που προκαλούν θετικές συζητήσεις, όπως η σημερινή να επισκεφθεί ξημερώματα _και χωρίς κάμερες_το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, όπου βρίσκεται ο στόλος των λεωφορείων, στην Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη. «Η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς. Η παραγωγική, η δημιουργική, η σκληρά εργαζόμενη Ελλάδα. Αυτή μας εμπνέει» έγραψε στο twitter.



Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου