Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Μόσχας - Άγκυρας - Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τουρκικό κομβόι



Μαχητικά, που κατά πάσα πιθανότητα ήταν ρώσικα, χτύπησαν τουρκικό κομβόι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, σύμφωνα με ανθρωπιστική οργάνωση.

Τα μαχητικά χτύπησαν χώρο στάθμευσης σε συνοριακή διάβαση στο Κιλίς της Συρίας, όπου ήταν σταθμευμένα οχήματα της τουρκικής Οργάνωσης Διεθνούς Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH), τα οποία περίμεναν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία.

Ωστόσο, το φορτηγό που χτυπήθηκε δεν ανήκε στην οργάνωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπευθύνου της συνοριακής διάβασης στο πρακτορείο Reuters, κατά τη διάρκεια της επιδρομής έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

«Οι ομάδες μας βοήθησαν να σβήσει η φωτιά. Τα φορτηγά δεν ανήκουν σε εμάς και δεν υπάρχει πληροφορία για το ποιος τα βομβάρδισε» είπε ο Μουσταφά Οζμπέκ, αξιωματούχος της IHH στο πρακτορείο Reuters.


Ο εργαζόμενος της ανθρωπιστικής οργάνωσης που κατέγραψε τις σκηνές αρχικά κατήγγειλε ότι φαίνεται πως στόχος των βομβαρδισμών ήταν τα φορτηγά διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Νωρίτερα σήμερα η ρωσική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σε περιοχή που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος από την τουρκική πολεμική αεροπορία, επισήμαναν αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Τουλάχιστον 12 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα και Τουρκομάνους μαχητές στις περιοχές Τζαμπάλ Άκραντ και Τζαμπάλ Τουρκμάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένας διοικητής των δυνάμεων των Τουρκομάνων είπε επιπλέον ότι ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο και βαρύ πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή.
Το περιστατικό σημειώνεται μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16, με την Τουρκία να καταγγέλλει ότι το μαχητικό παραβίασε τον εναέριο χώρο της, κάτι που αρνείται η Ρωσία.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου