Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η βόμβα στο ΣΕΒ σχετίζεται με το διαδικτυακό προσκλητήριο του Νίκου Ρωμανού για έναν «Μαύρο Δεκέμβρη»



Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως η επίθεση σχετίζεται με το διαδικτυακό προσκλητήριο του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρού για έναν «Μαύρο Δεκέμβρη»

Έρευνες προκειμένου να εντοπίσει τους τρομοκράτες που βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο ΣΕΒ πραγματοποιεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο μεταλλικός φορέας της βόμβας (κατσαρόλα ή μεταλλικό κουτί καφέ) και η πιθανή πρόσμιξη ζελατινοδυναμίτιδας με ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο), κατευθύνουν τις έρευνες προς ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα (καταζητούμενη Πόλα Ρούπα), της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και άλλων «θυγατρικών» της, όπως 6η Δεκέμβρη και Επαναστατική Ανατροπή.

Από την εξερεύνηση των ευρημάτων του εκρηκτικού μηχανισμού προκύπτουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ομοιότητες με την ατόφια βόμβα της «Αναρχικής Κοινοπραξίας Επίθεσης», που εξουδετερώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014 έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι. Η συγκεκριμένη ομάδα στην προκήρυξή της έκανε λόγο για «μια αντάρτικη ενέργεια αλληλεγγύης στον αναρχικό αιχμάλωτο Νίκο Ρωμανό», ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε απεργία πείνας. Γι’ αυτό τον λόγο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως η επίθεση σχετίζεται με το διαδικτυακό προσκλητήριο του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρού για έναν «Μαύρο Δεκέμβρη», στο οποίο προανήγγειλαν επιθέσεις διαφόρων τύπων.

Την ίδια ώρα ένα από τα πολλά βίντεο, που έχουν στην κατοχή τους τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., δείχνει τις «ψύχραιμες» κινήσεις των βομβιστών που επιχείρησαν στην οδό Ξενοφώντος. Μία μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, με δύο επιβάτες που φορούν μαύρα ρούχα και κράνη, κινείται στη Λ. Αμαλίας. Στρίβει και με χαμηλή ταχύτητα κινείται στην οδό Ξενοφώντος. Σταματά στη συμβολή της με την οδό Φιλελλήνων. Ο συνεπιβάτης που έχει στην πλάτη του ένα ογκώδες σακίδιο πλάτης κατεβαίνει.

Κινείται με ήρεμο περπάτημα και ανεβαίνει την οδό Ξενοφώντος. Ο οδηγός έχει αναμμένη τη μοτοσυκλέτα και παρακολουθεί. Ο βομβιστής αφήνει το σακίδιο μερικά εκατοστά από την πόρτα εισόδου του ΣΕΒ και επιστρέφει και πάλι στη μοτοσυκλέτα, όπου αναπτύσσει ταχύτητα κινούμενος στην οδό Φιλελλήνων.



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου