Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Άριστη στην άμυνα, χρειάζεται βελτίωση στην επίθεση η Εθνική



Η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε δύσκολα της Τουρκίας με 62-58 στο δεύτερο ματς της στο τουρνουά Ακρόπολις, δείχνοντας εξαιρετικά στοιχεία στην άμυνα αλλά "κόλλησε" στην επίθεση μετά την πρώτη περίοδο.

Ένα πολύ δυνατό τεστ έδωσε η Εθνική ομάδα μπάσκετ κόντρα στην Τουρκία και πήρε ρεβάνς για την ήττα στην αρχή της προετοιμασίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το καλύτερο δεκάλεπτό του (το πρώτο) στη μέχρι τώρα προετοιμασία, προσφέροντας και θέαμα εκτός από ουσία. Οι Τούρκοι αν και βρήκαν λύσεις έξω από τα 6.75 δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους Αντετοκούνμπο, Πρίντεζη, Κουφό και Σπανούλη οι οποίοι έτρεχαν στον αιφνιδιασμό και έδωσαν προβάδισμα 13 πόντων στην Ελλάδα. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +10 (29-19).

Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Τουρκία έσφιξε την άμυνά της, τα σουτ των Ελλήνων δεν ήταν εύστοχα και έτσι η διαφορά έκλεισε στους 2 πόντους (37-35) με την Εθνική να σημειώνει μόλις 8 στη δεύτερη περίοδο.

Το πρόβλημα στην επίθεση παρέμεινε και στην αρχή της τρίτης περιόδου. Ο Κατσικάρης έψαξε λύσεις και ο Αντετοκούνμπο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Εθνική ομάδα η οποία έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +4 (48-44).

Στην τελευταία περίοδο ο Νίκος Ζήσης πήρε το... όπλο του και με 7 σερί πόντους έδωσε “αέρα” 9 πόντων στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η επίθεση της Εθνικής "κόλλησε" και πάλι όμως η άμυνα έδωσε άλλη μία νίκη. Ο Αντετοκούνμπο έκλεψε εντυπωσιακά την μπάλα 1.30' πριν το τέλος και ο Πρίντεζης με λέι απ έγραψε το 60-54. Οι Τούρκοι έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια, πλησίασαν στους 2 μετά το κλέψιμο του Γκιουλέρ στον Σπανούλη όμως δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο.

Το τουρνουά Ακρόπολις ολοκληρώνεται το Σάββατο με την Εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει τη Λιθουανία στο τελευταίο της φιλικό πριν από το Ευρωμπάσκετ που αρχίζει σε μία εβδομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 37-35, 48-44, 62-58

Ελλάδα: Μπουρούσης 8 (8ρ), Ζήσης 11, Σπανούλης 9 (4 α), Καλάθης 3, Περπέρογλου, Σλούκας, Αντετοκούνμπο 10 (9ρ, 4 α), Καϊμακόγλου, Κουφός 10 (8ρ), Πρίντεζης 11, Παπανικολάου, Μάντζαρης

Τουρκία: Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6, Χερσέκ 4, Ιλιασόβα 12, Ερντέν 6, Μαχμούτογλου 12, Σαβάς, Μπατούκ, Μουχάμεντ, Αλντεμίρ, Κοκσάλ, Σιπάχι, Οζμιζράκ, Κορκμάζ



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου