Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Σε πλήρη διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ θέμα τώρα και με Σακελαρίδη - Τσακαλώτο



Καταιγιστικές οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Μείζον πρόβλημα με Τσακαλώτο και Σακελλαρίδη.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μαξίμου. Οι εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Τάσου Κορωνάκη αλλά και τις αποχωρήσεις κορυφαίων στελεχών όχι μόνο εντείνονται αλλά φαίνεται να παίρνουν πλέον μορφή «σεισμικών δονήσεων»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τάσεις...φυγής έχουν εκδηλώσει δύο πρωτοκλασσάτα στελέχη , πυλώνες της κυβέρνησης και συνεργάτες του Αλεξη Τσίπρα: Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης,

Η κατάσταση γίνεται πλέον εκρηκτική καθώς εκτός από τον παραιτηθέντα γραμματέα, και άλλοι υπουργοί όπως ο Θόδωρος Δρίτσας και η Τασία Χριστοδουλοπούλου που επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιοι.

Το θερμόμετρο έχει χτυπήσει κόκκινο στο Μέγαρο Μαξίμου και το επιτελείο του πρωθυπουργού επιχειρει να μεταπείσει τα δυο στελέχη ώστε μην διερυνθεί το ρήγμα.στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει διαμηνύσει στον πρωθυπουργό ότι δεν νιώθει άνετα εφαρμόζοντας μνημονικές πολιτικές, ενώ το ίδιο μήνυμα εκπέμπεται και από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Αν τελικά παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, Τσακαλώτος και Σακελλαρίδης επιμείνουν στην απόφασή τους να μην είναι υποψήφιοι δημιουργείται ένα μείζον πρόβλημα για το Μαξίμου, που βλέπει το ...πουλόβερ να ξηλώνεται. Εκτός απο τους βουλευτές που συγκρότησαν τη Λαικη Ενότητα,  και αλλοι βουλευτές όπως οι Κώστας Δερμιτζάκης, Κώστας Ζαχαριάς, Ηρώ Διώτη, Μαρία Κανελλοπούλου έχουν αποφασίσει να μην κατέβουν στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να αποχωρήσουν άμεσα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία μετέχουν αποφάσισαν στελέχη της ομάδας «53» στη Θεσσαλονίκη, μετά την παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη από τη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος.

Σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ και της άμεσης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πόλου. Υπήρξε και η μειοψηφική άποψη να αποχωρήσουν μεν από τα κομματικά όργανα, αλλά να παραμείνουν για την ώρα στο κόμμα. Διατυπώθηκε, επίσης, η πρόταση για εκλογική συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κι εδώ οι απόψεις μοιράστηκαν υπέρ και κατά. Την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση στην οποία θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Στη διάρκεια της συνάντησης στελέχη και μέλη που πήραν το λόγο άσκησαν σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και επισήμαναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τον ήξεραν, «έχει τελειώσει».



Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου