Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η Κωνσταντοπούλου απειλεί με "πρόστιμο" τους απόντες βουλευτές - Στα 2.500 ευρώ η "χασούρα"!



Την επιστροφή του συνόλου των βουλευτικών αποζημιώσεων για όσους βουλευτές δεν συμμετέχουν στις επιτροπές και στις διεργασίες του κοινοβουλίου κατά το διάστημα στο οποίο έκλεισε η Βουλή και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την παραίτησή του, εξετάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη απο τα άδεια έδρανα των επιτροπών και τις απουσίες που καταγράφονται στην Ολομέλεια.

Τη συγκεκριμένη πρόταση κατέθεσε η Ραχήλ Μακρή στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και η πρόεδρος της Βουλής δεν αποκλείει την επιβολή ενός προστίμου για τους "ασυνεπείς" βουλευτές καθώς, όπως υποστηρίζει, ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει ρητά τη συνέχιση της λειτουργίας του κοινοβουλίου μέχρι την έκδοση του προεδρικού διατάγματος της προκήρυξης των εκλογών. Αν η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει πράξη την πρόταση της κ. Μακρή τότε οι 300 κινδυνεύουν να χάσουν μέχρι και 2.500 ευρώ.

Να θυμήσουμε πως νωρίς, στις 15.15, άρχισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής με ελάχιστους παρόντες.

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι θα συγκαλέσει εκ νέου αύριο την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας....

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου