Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Και τώρα... Eurogroup: Τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα-γέφυρα


Τηλεδιάσκεψη προκειμένου να αναζητήσει λύση για το επιτακτικό πρόβλημα της χρηματοδότησης της Ελλάδας πραγματοποιεί σήμερα στις 11 το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης.

«Επιβεβαιώθηκε: τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 10 π.μ.( της Πέμπτης) για την Ελλάδα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να συζητηθεί η ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας και οι υπουργοί να ζητήσουν την έγκριση των εθνικών κοινοβουλίων τους.
Ο Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα γίνει ακόμη μια τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, πιθανόν την Παρασκευή, για να εγκριθεί η έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Κρίσιμη ωστόσο για το κομβικό ζήτημα των κλειστών τραπεζών αναμένεται να είναι και η σημερινή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά από δυόμιση εβδομάδες κεφαλαιακών ελέγχων.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου