Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Δεν υπάρχει φράγκο και ο Βούτσης απαιτεί οι ΟΤΑ να συμμορφωθούν και να μεταφέρουν τα διαθέσιμα τους στην ΤτΕ!!



Την υποχρέωση των ΟΤΑ να συμμορφωθούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) υπενθυμίζει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σε επιστολή του προς τους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας.
Συγκεκριμένα, τους καλεί να μεριμνήσουν για την αμελλητί συμμόρφωσή τους, δεδομένου ότι «το ποσό που έχουν μεταφερθεί στην ΤτΕ εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του συνολικού αριθμού των ΟΤΑ και του συνολικού ύψους των προς μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων».

Ο κ. Βούτσης υπενθυμίζει ακόμη ότι η μεταφορά των αποθεματικών είναι υποχρεωτική και «διενεργείται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας».

Ακόμη, σημειώνει ότι η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ δεν φθάνει «μέχρι της εξαίρεσής τους από την υποχρέωση συμμόρφωσης προς την εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, η δε ρύθμιση της δημοσιονομικής διαχείρισης των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης ανήκει στην αρμοδιότητα των κεντρικών οργάνων του κράτους».

Υπενθυμίζεται ότι δήμαρχοι και περιφερειάρχες είχαν αντιδράσει τον Απρίλιο έντονα για την ΠΝΠ, κάνοντας λόγο για μονομερή ενέργεια και για πλήγμα στην αυτονομία τους, το οποίο θα έθετε σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία τους.

Στο συνέδριό της τον Μάιο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) είχε αποφασίσει να μη μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος έως ότου προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ικανοποιούν τα αιτήματά της.

Τότε οι δήμαρχοι εξηγούσαν ότι δεν είχαν γίνει ακόμη οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες, προκειμένου να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική δέσμευση τα κονδύλια που αφορούν είτε ποσά που έχουν κατατεθεί σε συνεταιριστικές τράπεζες, είτε έχουν ήδη δεσμευτεί στους προϋπολογισμούς των δήμων για να πληρωθούν έργα που έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί.


Πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου