Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Εντατικοποίηση της διαπραγμάτευσης συμφώνησαν Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ



Δύο ώρες κράτησε η τριμερής συνάντηση στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στην πιο κρίσμη στιγμή της πολιτικής διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών και ενώ εκπέμπονται μηνύματα αισιοδοξίας. Συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις με τους θεσμούς για μια συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε από κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι συζητήσεις των τριών ηγετών διεξήχθησαν σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συζητήσεις επί των προτάσεων της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία εγκαίρως, δηλαδή πριν από το τέλος Ιουνίου που λήγει η παράταση του τρέχοντος προγράμματος. «Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφόρων που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους δανειστές προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Γερμανός αξιωματούχος είπε ότι οι τρεις ηγέτες συζήτησαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, σε εποικοδομητικό κλίμα. «Συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι οι συνομιλίες μεταξύ της ελλάδας και των θεσμών πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Χωρίς να κάνει δηλώσεις αποχώρησε από το κτίριο των Βρυξελλών η Αγκελα Μέρκελ.

Η τριμερής συνάντηση ξεκίνησε αμέσως μετά το δείπνο των ηγετών της συνόδου Ευρωπαϊκής Ενωσης και Λατινικής Αμερικής, λίγο μετά τις 11 το βράδυ και ολοκληρώθηκε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου