Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΗΠΑ: Ο δικαστής που ανέλαβε το μακελειό στο Τσάρλεστον έχει κατηγορηθεί για ρατσισμό



Tο 2003 είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «niggers» κατά τη διάρκεια υπόθεσης, με αποτέλεσμα να κληθεί σε πειθαρχική ακροάση και να απολογηθεί για τον χαρακτηρισμό

Ο δικαστής Τζέιμς Γκόσνελ είναι αυτός που ανέλαβε να δικάσει την υπόθεση του 21χρονου Ντίλαν Ρουφ που σκότωσε εννιά άτομα μέσα σε εκκλησία μαύρων στο Τσάρλεστον των ΗΠΑ.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην πλευρά των θυμάτων αλλά και στην κοινή γνώμη, καθώς ο εν λόγω δικαστής είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ρατσιστική συμπεριφορά εντός του δικαστηρίου!

Συγκεκριμένα το 2003 είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «niggers» (νέγρους) κατά τη διάρκεια μιας υπόθεσης, με αποτέλεσμα να κληθεί σε πειθαρχική ακροάση και να απολογηθεί για τον χαρακτηρισμό. Το ίδιο συνέβη σε αντίστοιχη περίπτωση και το 2005.

Όσον αφορά στην υπόθεση του Ρουφ, κατά την ακροαματική διαδικασία ο δικαστής Γκόσνελ τόνισε ότι «έχουμε εννιά θύματα, αλλά έχουμε θύματα και από την άλλη πλευρά, αυτή της οικογένειας του νεαρού», δήλωση που εξέπληξε τους παρευρισκομένους και ξύπνησε δυσάρεστες αναμνήσεις...



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου