Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ερευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης




Σχετικά με παράνομες επιδοτήσεις σε ανύπαρκτη εταιρεία

Δικογραφία με αντικείμενο τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υφυπουργού ανάπτυξης Αθανάσιου Σκορδά διαβιβάστηκε πριν από λίγο στη Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά παράνομες επιδοτήσεις ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ υπέρ εταιρείας ανακύκλωσης με την επωνυμία ΕΛΒΙΑΝ η οποία από τη δικογραφία καταγράφεται ως ανύπαρκτη.

Η δίωξη για απιστία στρέφεται εναντίον δύο υπαλλήλων της διεύθυνσης Βιομηχανικής Χωροθεσίας και Περιβάλλοντος, της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας, οι οποίοι φέρονται να αποφάσισαν για τις επιδοτήσεις.

Για ηθική αυτουργία σε απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου κατηγορείται και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σκορδά.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι ακύρωσαν απόφαση του προηγούμενου υπουργού, η οποία απέτρεπε την επιχορήγηση και με διάφορες μεθοδεύσεις έδωσαν τα 2 εκατ. στην ΕΛΒΙΑΝ παρότι δεν τα δικαιούνταν.

Aπό την πλευρά των εμπλεκομένων επισημαίνεται ότι η εταιρεία πήρε 440.000 ευρώ ως προκαταβολή της επιδότησης. Η εγκατάσταση κάηκε από πυρκαγιά και οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή και γι' αυτό δεν επιδοτούνταν στη συνέχεια. Ασκήθηκε αγωγή και η εταιρεία ζητούσε τόσο το υπόλοιπο της επιδότησης όσο και να κρατήσει την προκαταβολή. Υποστηρίζουν πως έχει τηρηθεί ο νόμος απόλυτα και ότι δεν κατεβλήθη ποτέ το υπόλοιπο της επιδότησης.

Δήλωση Αθ. Σκορδά

Για το θέμα έκανε δήλωση ο κ. Σκορδάς: «Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν στην υπόθεση της εταιρείας ΕΛΒΙΑΝ, το μόνο βέβαιο είναι ότι άσκησα τα καθήκοντά μου ως υφυπουργός Ανάπτυξης με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, σύμφωνα με το νόμο και το χωρίς εκπτώσεις ήθος που χαρακτηρίζει διαχρονικά την παρουσία μου στην πολιτική. Η βεβαιότητα αυτή αναφέρεται σε όλες ανεξαιρέτως τις πράξεις κι αποφάσεις μου, συνεπώς περιλαμβάνει και τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Είμαι βέβαιος ότι η διαδικασία που ξεκίνησε θα αποτυπώσει την πραγματικότητα, σε μια υπόθεση που τα πραγματικά της περιστατικά όχι μόνο διαμορφώθηκαν, αλλά και παγιώθηκαν σε περίοδο προγενέστερη της δικής μου υπουργίας».



Πηγή :tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου