Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Αυστρία: Έπεσε με το αυτοκίνητο του στο πλήθος - νεκροί και τραυματίες



Συγκλονισμένη η Αυστρία από την τραγωδία. Τουλάχιστον τρεις οι νεκροί και 34 τραυματίες. Συνελήφθη ο «ψυχικά διαταραγμένος» νεαρός οδηγός.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν σήμερα όταν ένας νεαρός άνδρας, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, έριξε εσκεμμένα, με μεγάλη ταχύτητα, το αυτοκίνητο του πάνω σε ένα πλήθος σε έναν από τους μεγαλύτερους πεζόδρομους του Γκρατς, στη νότια Αυστρία.



Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός του SUV έτρεχε με περίπου 150 χιλιόμετρα την ώρα όταν παρέσυρε τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον πεζόδρομο της Χέρενγκασε, ενώ στη συνέχεια βγήκε έξω και μαχαίρωσε «ηλικιωμένους και έναν αστυνομικό», σύμφωνα με την Daily Mail. Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι και ένα αγοράκι 7 ετών



Ο οδηγός του SUV, ένας Αυστριακός 26 ετών, συνελήφθη. Ο κυβερνήτης της περιοχής, Χέρμαν Σουτσενχέφερ, τόνισε ότι επρόκειτο για την πράξη ενός «ψυχικά διαταραγμένου» ανθρώπου, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής, Γιόζεφ Κλάμινγκερ, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο δράστης παρουσιάζει συμπτώματα «ψύχωσης»



Δέκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και ο ένας από αυτούς δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης.



Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, δήλωσε «βαθιά σοκαρισμένος» από την τραγωδία.


Πηγή : antenna.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου