Μετά τους Έλληνες δημοσιογράφους άστραψε και βρόντηξε ξανά μετά από λίγες ώρες η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας αυτή τη φορά σε ξένα μέσα και πιο συγκεκριμένα στον Krishnan Guru-Murthy του βρετανικού Channel 4.
Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «είναι ώρα να συζητήσουν οι "ενήλικες", έκανε λόγο για "προβληματική δήλωση", τονίζοντας ότι "ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ανήλικος που θα πρέπει να υπακούει κυβερνήσεις ως ενήλικες".
Σχολιάζοντας το "chicken game" που ανέφερε ο Ντόναλτ Τουσκ, απάντησε "Θα συμβούλευα όλους να μην κάνουν σαν να πρόκειται για παιχνίδι, γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία". Επίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι «το χρέος είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο και ζήτησε ειλικρινή διάλογο χωρίς εκβιασμούς".
Όταν ο Krishnan Guru-Murthy την ρώτησε ότι η άλλη πλευρά πιστεύει ότι η Ευρώπη εκβιάζεται από την Ελλάδα με τις αναφορές για τις συνέπειες από ένα Grexit, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι "δεν θα πρέπει να θεωρείται εκβιασμός η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί το δικαίωμα των πολιτών της να επιλέξουν μια διαφορετική πολιτική".
Τέλος, την έντονη δυσαρέσκειά της προκάλεσε η ερώτηση του δημοσιογράφου αναφορικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία. "Πώς νιώθεται ως δικηγόρος που υπερασπίζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα για τον πρωθυπουργό σας, ο οποίος κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν, λέγοντας ότι δεν φοβάται να αναζητήσει νέες θάλασσες και νέα λιμάνια;", ρώτησε ο δημοσιογράφος.
"Με συγχωρείτε, αλλά πιστεύω ότι κάνετε ερωτήσεις που περιλαμβάνουν απαντήσεις οι οποίες με τη σειρά τους βασικά οδηγούν σε ορισμένα συμπεράσματα. Και εγώ δεν θα ήθελα μπω σε αυτό το είδος της απόρριψης προειλημμένων απαντήσεων που περιλαμβάνονται σε ερωτήσεις", απάντησε η κ. Κωνσταντοπούλου .
Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε, "είδαμε τον κ. Τσίπρα στη Ρωσία. Πιστεύετε ότι η Ρωσία έχει απάντηση στο πρόβλημα της Ελλάδας;", η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε: "Πιστεύω ότι η ερώτηση δεν είναι ποιος έχει απαντήσεις για τα προβλήματα της Ελλάδας. Η αληθινή ερώτηση είναι κατά πόσο η Ευρωπαϊκή Ενωση θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της για να λύσει ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό".
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου