Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πυρομαχικά για τα ελληνικά Leopard απο την Κίνα


Ότι αγοράσαμε τα “σούπερ” άρματα μάχης Leopard χωρίς πυρομαχικά είναι πασίγνωστο. Εξίσου γνωστή είναι και η ανικανότητά μας να αποφασίσουμε να αγοράσουμε βλήματα για τα άρματα μάχης. Υποψήφιοι πολλοί. έρευνες…αγοράς περισσότερες αλλά φαίνεται ότι το παιχνίδι δεν έχει τέλος. Μετά από τόσους και τόσους υποψήφιους προμηθευτές φαίνεται ότι στην διεκδίκηση της προμήθειας έχει μπει για τα καλά και η Κίνα μέσω της κρατικής εταιρείας «China North Industries Corp» (NORINCO).

Πριν περίπου δυο εβδομάδες αντιπροσωπεία της είχε συναντηθεί στο ΥΠΕΘΑ με τον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Ταφύλλη με “αντικείμενο της συνάντησης τη συνεργασία των δύο μερών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας”, όπως είχε ανακοινωθεί.

Δεν γνωρίζουμε αν σ΄ αυτή τη συνάντηση έγινε κουβέντα για τα πυρομαχικά των αρμάτων μας. Έγινε όμως σίγουρα στο ταξίδι του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Μόσχα, όπου υπήρξε επαφή με παράγοντες των κινεζικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με τους εξοπλισμούς.

Και για να καταλάβετε ότι το Πεκίνο το έχει πάρει σοβαρά το ζήτημα ,έχει βρεθεί και Έλληνας αντιπρόσωπος της NORINCO στην Αθήνα, ο οποίος έχει ήδη δραστηριοποιηθεί με την “ομάδα” του.

Στο ερώτημα πότε θα αποκτήσουν πυρομαχικά τα Leopard απάντηση δεν μπορεί να δοθεί. Όπου μαζεύονται τόσοι πολλοί μνηστήρες …ο γάμος είτε αργεί ,είτε χαλάει.


Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου