Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ανεξέλεγκτοι η εισροή λαθρομεταναστών, ανίκανη η κυβέρνηση να ελέγξει την κατάσταση που δημιούργησαν οι εξαγγελίες της


Αδιευκρίνιστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αριθμός των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία των ακτών της Γαύδου, νότια της Κρήτης, από αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας και παραπλέον πλοίο.

Επίσης, άγνωστο παραμένει με ποιο μέσο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες, τους οποίους προσπαθεί να συγκεντρώσει και να καταμετρήσει η δημοτική Αρχή του νησιού.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, ήδη σκάφος του Λιμενικού αναχώρησε από την Παλαιοχώρα Χανίων, νότια της Κρήτης, προκειμένου να φτάσει στο σημείο όπου βρίσκονται οι μετανάστες.

Νωρίτερα, μέσω του αριθμού 112, κάποιος από τους μετανάστες που μιλούσε σπαστά αγγλικά, ανέφερε ότι περίπου 200 άτομα που βρίσκονται σε σκάφος νότια της Κρήτης είναι σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχει δώσει ο πιλότος του αεροσκάφους, στο σημείο πρέπει να βρίσκονται περισσότερα από 100 άτομα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για μεγάλο αιγυπτιακό καΐκι που πιθανότητα απέπλευσε από τις ακτές της Αιγύπτου με άγνωστο προορισμό.



Πηγή : in.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου